Cuketová zmrzlina so škoricou a mandľami (fotorecept)

Autor receptu: boise

Mali sme chuť na zmrzlinu. Tak som zašla do obchodu. Kopec krásnych obalov. Vyberám ten najkrajší, smotanová zmrzlina vanilková. Čiste zo zvyku si čítam zloženie. Rastlinný tuk, glukózovo-fruktózový sirup, vanilková aróma. A taká bola pohľadná. Beriem druhú, tretiu, nikde cukor, nikde smotana. Smútok ma premkol. Všetky majú kopec divných ingrediencií. A tak som si spravila vlastnú. Tiež s divnou ingredienciou :)

45 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Pripravíme si cuketu. Ak máte staršiu, ktorá ma jadierka, tak tie vyberte. Odložte si ich a uvarte z nich napríklad báchovú polievku, ktorú mám v receptoch ;)
  2. Cuketu nastrúhame na veľkých slzičkách.
  3. Do menšieho hrnca dáme cuketu, cukor, útroby vanilkového struku, mlieko, smotanu, soľ a mletú škoricu a dáme variť.
  4. Kým sa to varí, nasekáme si mandle a na sucho ich opražíme na panvici. Ja najradšej používam oblečené mandle a potom ich obarím, vyzliekam...Ale včera som doma objavila už vyzlečené jedince, tak som použila tie. Netuším kde sa u mňa vzali...
  5. Keď cuketa zmäkne, zmes vychladíme vo vodnom kúpeli.
  6. Rozmixujeme na cimprcampr. (A zakydáme čo sa zakydať dá. Lebo nedá sa aj fotiť jednou rukou aj druhou mixovať. Aspoň mne zjavne nie.)
  7. Vylejeme do misky, prisypeme opražené mandle, premiešame a dáma do mrazáku. Ja som to občas z mrazáku vybrala a premiešala. Čiste zo zvedavosti. A preto, aby mandle nepadli na dno.
  8. Po dlhých hodinách čakania máme hotovo. Desať minút pred podávaním presuňte zmrzlinu do chladničky. Lebo inak budete len smutne pozerať. Inak sa nedá koťuha vypáčiť z nádobky. Posypeme na sucho opraženými mandľami a podávame.