Čučoriedkový koláč fotorecept

babav - fotkababav, 24. júla 2010
Čučoriedkový koláč (fotorecept)
Foto: babav

Moj oblubeny otvoreny paj z cerstvych cucoriedok .Jednoducha priprava , zdravy a chutny ovocny kolac.

8
porcií
20 minút
príprava
15+30 minút
na 220/180 °C

Suroviny

Cesto na paj :
2 salky
1/2 salky
1/4 salky
1/4 cl
Plnka:
25 dkg
15 dkg
1 cl
1/2 kg
Posypka:
1 PL
2 cl
1/2 cl
1/2 salky




Postup

  1. 1

    Okruhlu pajovu formu vystelieme cestom,ktore si pripravime zmiesanim muky a soli v miske ;olej a studenu vodu nalejeme do pohara ,nemiesame ,vylejeme do muky a spojime do cesta ,ktore vygulame medzi dvomi foliami papiera na pecenie. Ja som pouzila hotove cesto na paj,s ktorym sa velmi dobre pracuje .

    Čučoriedkový koláč (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Cream cheese vymiesame s cukrom a vanilkou do penista ; natieme na cesto .

    Čučoriedkový koláč (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Umyte ,osusene cucoriedky ulozime na vrstvu syra.

    Čučoriedkový koláč (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Cukor ,skoricu a muskatovy orech spolu pomiesame ;zmesou rovnomerne posypeme cucoriedky ;nakoniec este pridame mandlove lupienky ;

    Čučoriedkový koláč (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pecieme v predhriatej rure , 15 minut na 220 stupnov C,potom teplotu znizime na 180 stupnov a pecieme este 30-35 minut.

    Čučoriedkový koláč (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Vychladeny kolac krajame a servujeme .

    Čučoriedkový koláč (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Pre sladke jazyky ho mozno posypat praskovym cukrom,ozdobit slahackou, alebo pridat vanilkovu zmrzlinu.

    Čučoriedkový koláč (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

alexdidi
vyzerá báječne a taká je iste aj jeho chuť...ukladám si...
babi
tak toto vyzerá báječne, určite si ho uložím, možno by mohlo byť aj iné ovocie, lebo čučoriedky sú nie také bežné a celoročné ovocie
tatranka
No sú tam samé dobroty.Takže koláčik je určite výborný.
michsamant
jasne, tart=babav :)) niektorych varechacov poznam podla foto, niektorych podla tanierov a niektorych podla stylu receptov... :) Krasny kolacik
babav
Vdaka za komenty,od vas sikuliek ,ma vzdy potesia;-) ! V tomto obdobi su cucoriedky zrele v nasom regione ,tak su cerstvo oberane ,priamo od farmarov.Su velmi zdrave!
babav
@babi , mozes skusit s vykostkovanymi slivkami ,tiez chutny kolac;-) .
celka
Zase koláč, který neznám a borůvky mám. Vyzkouším.
lucylee
babav ako vzdy si sa mi trafila do chute a fotecka nadherna ako vzdy len pekne pridavaj dalej sa velmi tesim na dalsie tvoje receptiky
marienka44
Cesto na paj u nas nedostat. Mozeme pouzit Tvoj recept? Neobsahuje cukor, zaujimave.
babav
@marienka , cesto je len kostrou na drzanie plnky,ktora je dost sladka sama o sebe ,netreba pridavat cukor.Vyskusaj !
bozulka
Je to určite nielen vynikajúce,ale aj vzhľadovo zaujímavý koláčik.
brigita
A čo tak vybehnúť na Liptov medzi medvede a nazberať si vlastnoručne čučoriedky. Ja som jedla najlepší čučoriedkový koláč v Trstenej na Orave ale bol z posípkou a nie z mandlami.Teraz môžem len snívať.
mambab
dnes som to urobila, varím a pečiem doma už pomaly 25 rokov, ale taký nepodarok sa mi podľa receptu ešie "nepodarilo " upiecť , chcela som len nový rept, tak ho mám-nikdy viac
babav
@mambab , je mi luto ,ze si upiekla nepodarok ;-( .Moj kolac bol vyborny a cez sezonu,ked je cerstvych cucoriedok dostatok
na zjedenie aj pecenie ,ho peciem casto.
katka78
Nejaká som posadnutá čučoriedkami v poslednej dobe.. keď som videla tento koláč, musela som vyskúšať. Je pravda, že to cesto s olejom a bez cukru je trochu iné, ako je asi našinec zvyknutý, možno by som nabudúce dala skôr maslo, ale cukor mi v ňom nechýbal a koláč ako celok mi chutil. Ktovie, čo vtedy @Mambab nevyšlo, lebo recept "funguje", dá sa podľa neho upiecť normálny chutný koláč. Ja som si ešte aj v plnke cukor ubrala, akurát som mala málo čučoriedok. Aj posyp je vynikajúci, muškátový oriešok spraví svoje :-) Ďakujem pekne za recept @Babav , krásny deň za more prajem!


babav
Mila @katka78 , dakujem za vyskusanie receptu.Tesi ma , ze sa ti kolac vydaril aj chutil.Plnka je v nom podstatna .Cesto mozno obmienat , olej nahradiit stuzenym tukom , maslom ,alebo pouzit linecke cesto.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia