Čučoriedkové mufiny (fotorecept)

Autor receptu: babkamt

Boli sme s mojou staršou vnučkou na skype. Rozprávali sme sa s vnučkou , ktorá býva v Austrálii. Pochválila sa , že mama upiekla mafinky. To bol impulz pre moju staršiu vnučku. Aj ona chcela mafinky. Vraj aj vie recept. Veď s maminou ich pred pár dňami piekli. No z bezlepkovej múky. Tak sme sa do nich pustili. Keďže som nedávno vyhlásila vojnu mrazničke , vybrali sme z nej čučoriedky do mafiniek a hlavne do Terezkinej pusinky.

15 minút
na 180 °C

Postup

  1. Vnučka vymazala plechy na mafinky. Ja som zatiaľ spravila cesto.Zmiešala som múku , cukor , vanilku a kypriaci prášok v jednej miske. Potom som to preosiala. V druhej miske som rozmiešala mlieko , 2 vajíčka a olej.Nakoniec som spojila ingrediencie z oboch misiek a vymiešala som cesto. Hrnček má objem 250 ml.
  2. Cestom sme naplnili mafinkové plechy.
  3. Vnučka dávala do mafiniek čučoriedky a to nasledujúcim spôsobom. - 3 krát do pusy, potom do mafiniek. Našťastie sme mali dosť čučoriedok. Potom sme si zmysleli , že ich vylepšíme ešte aj čokoládou. Tak sme čokoládu nalámali na kocky a pridali sme ju do mafiniek.
  4. Mafinky sa piekli na 180 stupňoch asi 15 minút.Roztopila som horkú čokoládu s cerou a taktiež bielu čokoládu zo sáčku.Terezka ich ešte ozdobila farebnou posýpkou. Ja by som ju tam nedala , nemám ju rada. No malá ju tam chcela mať.
  5. A tu ide ochutnávať svoje mafinky. Vidno , že je s nimi spokojná. Vonku bolo škaredo , tak sme aspoň príjemne strávili čas spolu.