Lístkové rožteky
Lístkové rožteky

Croissanty z lístkového cesta

grejsy - fotkagrejsy, 17. novembra 2018
Croissanty z lístkového cesta
Foto: Grejsy

Úplne jednoduchý recept aj pre začiatočníčky. Keď potrebujete naozaj rýchlo upiecť, tak toto je rýchlovka. Žiadne plnenie, len pokrájať, zatočiť, upiecť a Zobraziť celý popisÚplne jednoduchý recept aj pre začiatočníčky. Keď potrebujete naozaj rýchlo upiecť, tak toto je rýchlovka. Žiadne plnenie, len pokrájať, zatočiť, upiecť a posypať práškovým cukrom a je hotovo.

16
porcií
15 minút
príprava
15-20 minút
na 200 °C

Suroviny

275 g
Na obaľovanie:




Postup

  1. 1

    Lístkové cesto, ktoré som kúpila bolo už na hotovo pripravené , vyvaľkané. Rozdelila som ho pozdĺžne na 2 rovnaké polovice. Spravila som 13 cm dlhé trojuholníky. Tie som zatáčala od tej hrubšej strany smerom k tej tenkej. Takto som vytvorila croissanty. Uložila som ich na plech, ktorý som vyložila pečiacim papierom. Po vrchu som ich potrela vodou. Piekla som vo vyhriatej trúbe na 200 stupňov 15 - 20 minút. Potom som ich obalila v práškovom cukre. Vyšlo mi 16 kusov.

    Croissanty z lístkového cesta - obrázok 1
  2. 2

    Veľmi chutné a rýchle.

    Croissanty z lístkového cesta - obrázok 2

Diskusia k receptu

slavko
Tak toto určite nie sú croissanty, sú to obyčajné, veľmi chutné rožky z lístkového cesta. Plnené sú ešte lepšie. Takže na Slovensku sú to rožteky z lístkového cesta. A keď už, tak dobré croissanty nechajme na Francúzov.
luwinka
Dnes som ich upiekla tieto rožteky. Ja som aj plnila makom. Hneď sa aj rýchlo pojedli. Pridávam aj fotky. Naozaj rýchle a chutné.


2x grejsy a haji




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia