Croasanky

valina - fotkaValina, 29. októbra 2012 7:04
Ďalšie recepty »
Croasanky Foto: valina

výborne chutia a nevydržia dlho, hneď sú preč

45
porcií
100 min
príprava
30 min
na 200 °C

Suroviny

1/2 kg
1 kocka čerstvé
1/2 balíčka
2 ČL
2 dcl
2 ks
2-3 dcl vlažné
PLNKA:
1 ks na potretie
TIP: Séria kuchárskych kníh z Varecha.sk za zvýhodnenú cenu

Postup prípravy

  1. 1

    Z vlažného mlieka, trochu cukru, múky a droždia urobíme kvások, ktorý vlejeme do preosiatej múky, zmiešanej so soľou, cukrom, žĺtkami, olejom a práškom do pečiva. Vypracujeme cesto, ktoré necháme asi 40-50 min. kysnúť.

  2. 2

    Z cesta urobíme 8 bochníkov. Každý rozváľame do guľatá a rozdelíme na 8 častí na trojiholníky. Na dlhšiu stranu každého trojuholníka dáme plnku a trojuholník stočíme ku koncu tak, aby vznikol rohlík. Každý rohlík potrieme vajíčkom a pečieme vo vyhriatej rúre na 200´C asi 25-30 min.

Recept je zaradený do tagov:


TOPlist