Crazy pšeno s pudingom (fotorecept)

Autor receptu: stanci11

Dostala som záchvat sladkého,,,,ale keďže si sledujem sacharidy tak som to musela riadne premyslieť :) Ja by som tam najradšej dala viac pudingu, viac skvelého džemu od maminky, ale včuľ treningová strava nepustí....

1
porcia
5 minút
príprava
30 minút
na 150 °C

Postup

  1. Ako prvé som 3 krát sparila pšeno - na sitku som ho preliala vriacou vodou a vždy trošku premiešala. (ide o odstránenie možnej horkej chuti - ževraj kvalitné pšeno stačí premyť studenou vodou, ale ešte som to neskúšala)
  2. Pšeno som následne dala do hrnca a zaliala zhruba 2 násobkom vody a keď zovrelo, tak som to celé preložila na rozpálenú zliatinovú platňu (menšia šanca že upálim hrniec :D). Varila som to so štipkou soli. Môžem odporučiť aj 2,5 až 3 násobný objem vody ku objemu pšena, lebo ja som nakoniec musela priliať trošku vriacej vody. Varila som cca 15-20 min až kým pšeno nenasalo všetku vodu a nebolo hotové.
  3. Potom som to "načechrala" vareškou aby sa uvoľnila para a nechala odstáť pod prikrývkou.
  4. Zatiaľ som si urobila puding - zohriala som si ovsené mlieko v hrnci a časť som odliala bokom. V tomto som potom rozhabarkovala vanilkový pudingový prášok.
  5. Za ten čas sa teplota mlieka v hrnci ešte zvýšila, a do tohto som za stáleho miešania vliala rozmiešaný puding. Puding som klasicky uvarila, dochutila vanilkovým cukrom a vmiešala trošičku "masla".
  6. No a keďže som mala chuť na experimenty, tak som to úbohé pšeno natlačila na spodok zapekacej formy, posypala vanilkovým cukrom a roztrela som naň domáci džem od maminky - no musela som sa držať aby som sa nepustila do celej fľašky (chápete nesterilizovaný ríbezľový džem, och). Inak pikantnejší džem sa tu fakt hodí :)
  7. Potom som na tento "základ" vyliala uvarený puding. A aby sa rozložil tak kdejako, tak som opačným koncom varechy niekoľko krát štuchla do toho základu až na dno zapekacej misky.
  8. A celé som to zapiekla cca 10 min na 150 °C. Ono to vyzerá až zbytočne, zapekať, ale z nejakého zvláštneho dôvodu milujem pečený puding :) Plus, dúfala som že to celé potom ostane kompaktné a bude sa to dať preniesť do práce bez toho aby sa to zdrclo do nejakej hrče :D A ľudia, ostalo to ako pevné ako koláč! Plus môj sladký záchvat bol ukojený :D Nateraz.....