Corned beef alebo nakladané hovädzie po grécky

Autor receptu: 2010

Uz som tu davnejsie pridal takto nakladane hovadzie a nazval som to Luncheom Meat co je nespravne, ja ho nerobim ale moja suseda tak som isiel na vyzvedy a prikladam jej recept plus som nasiel na youtube video ako ho robit. Upravuje sa na vela rozlicnych postupov a je to velmi popularne jedlo na studeno v Amerike napriklad na Reuben sandwich s kyslou kapustou.

90 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Omylom som napisal ze to je Luncheon Meat co nie je , je to lacne predne hovadzie nakladana na cca tyzden do nalevu. Moja suseda to robi doma pridava aj rychlo sol ( v anglictine saltpeter), jediny dovod robi to maso ruzove...ked sa rychlo spotrebuje tak tam netreba. Vo vacsom hrnci si do vody da vsetky prisady, korenia, soli a prevari ich , tekutinu nalev da ochladit a zaleje tymto nalevom maso, pouziva na to specialne sacky ktrore sa daju zavriet, da to do ladnicky a otaca kazdy den , a necha to tam minimalne tyzden. Tu som nasiel video na Youtube co to robi podobne bez rychlej soli: http://www.youtube.com/watch?v=OUiNkWvaZgo
  2. Po tyzdni maso vyberie omyje a nalev dalej nepouziva. Nallozene maso da pomali varit so zeleninou na nizky plamen na cca 2.5 hodiny. Nakonci maso ocisti a poobrezuje mastne. Inac v Amerike sa serviruje s omackami alebo s kecupom toto je grecka verzia s extra olivovym olejom salatom olivami , citronom a este ja feta syrom a spenatovou ryzou.
  3. Serviruje sa pri izbovej teplote , nakrajane na tenko v nasom pripade to bolo so spenatovou ryzou a salatom tabbouleh a ozdobene oprazenymi piniovymi orieskami. Recept na tabbouleh: http://varecha.pravda.sk/recepty/tabbouleh-salat/5862-pouzi.html Recept na spenatovu ryzu: nebudem to volat rizoto lebo to bolo z dhlej ryze plus suchsie ale dobre aj tak dobre http://varecha.pravda.sk/recepty/grecke-spenatove-rizoto-spanakorizo/7097-pouzi.html