« Naspäť na tento recept

Colomba baranček verzia na vytlačenie

Väčšina ľudí pečie velkonočného barančeka klasicky každy rok z piškotového cesta a ozdobia ho snehovým kožuštekom .Ale ja som sa rozhodla to zmeniť a vyskúšať niečo nové . Ak sa vam paci prosím zahlasujte zaňho aj na faccebooku v sutazi dakujem http://www.facebook.com/photo.phpfbid=10150717092146092&set=a.10150690725 536092.415195.353052176091&type=3&theater

Autor receptu: fedee

Postup receptu

Postup: Kvasnice rozpustime vo vode, pridáme 75 g hladkej muky, zapracujeme v riedke cesto, prikryjeme fóliou a necháme odstáť pri izbovej teplote do ďalšieho dna. Na druhy deň si odvážime 100 g muky 65 g mlieka pridáme do vykysnutého cesta a necháme ešte hodinku odpočinúť pri izbovej teplote aby cesto podkyslo. Po vykysnutí pridáme do cesta 150 g masla, 135 g cukru,170 g mlieka (izbová teplota),50 g smotany, 1 vajce,3 žltky,500 g hladkej muky,25 g múčkového cukru,50 g jemne nasekaných mandli,1 sáčok vanilkového cukru , 1 ČL soli a poriadne premiešame a potom pridáme: nastrúhanú kôru z 1 citróna nastrúhanú kôru z 1 pomaranča 200 g celých mandlí . Pripravene cesto dáme do vymastenej a mukou vysypanej formy a necháme ho podkysnúť. Predhrejeme rúru na 190 stupňov a pečieme 45minut.

Ak sa vam paci prosím zahlasujte zaňho aj na faccebooku v sutazi dakujem http://www.facebook.com/photo.phpfbid=10150717092146092&set=a.10150690725536092.415195.353052176091&type=3&theater

Suroviny




50
minút
na 180 °C




Ďalšie recepty na Varecha.sk »

TOPlist