Čokoládový zákusok

Čokoládový zákusok s arašidovým maslom (videorecept)

Autor receptu: laylastastykitchen

12-14
porcií
12-15 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Začala som oddelením žĺtkov od bielkov. K žĺtkom sa pridala hnedý cukor a šľahala až kým sa cukor roztopil a cesto zbledlo. Potom som pridala olej a vodu. Znova som prešľahala. Postupne som pridala preosiatu múku, kakao a prášok do pečiva. Zvlášť som vyšľahala bielky na tuhý sneh. Vyšľahané bielky som zľahka vmiešala do cesta.
  2. Cesto som vyliala na plech (30x40 cm) a piekla som vo vyhriatej rúre na 180 °C približne 12-15 minút.
  3. Po upečení som korpus nechala úplne vychladnúť. Vychladnutý korpus som rozrezala na 3 rovnaké časti.
  4. Krém: Zmäknuté maslo som dala do misky a začala som šľahať. Samotné maslo som šľahala na stredných otáčkach približne 3-4 minúty. Maslo zostane jemnejšie a krémovejšie. Potom som k maslu pridala kondenzované mlieko a nakoniec arašidové maslo a vyšľahala som jemný krém.
  5. Krémom som naplnila zákusok a dala som ho na hodinku do chladničky, aby zákusok dobre vychladol.
  6. Na polevu som si trošku zohriala kokosové mlieko, ktoré som naliala do čokolády. Ja som použila čokoládu s 85 % kakaa čiže mi to zobralo 120 ml kokosového mlieka. Ak máte čokoládu s nižším obsahom kakaa, dajte menej kokosového mlieka, lebo to budete mať potom redšie. Ak sa vám poleva bude zdať hustá, tak mlieko vždy môžete doliať. Kokosové mlieko môžete nahradiť aj smotanou na šľahanie.
  7. Vychladnutý zákusok som poliala čokoládovou polevou a dala som do chladničky stuhnúť. Zákusok som nakrájala a mala som v pláne ešte vrchy ozdobiť zvyšným krémom no nejak som na to zabudla :-) takže na fotke ani vo videu to nie je. Dozdobila som si ich potom. Len som to tu chcela spomenúť ,aby ste počítali s tým, že vám pravdepodobne trochu krému zostane. Mne to vyšlo akurát na to zdobenie. Dobrú chuť! :-)