Čokoládový zákusok
Čokoládový zákusok plnený karamelovým krémom s mascarpone (videorecept)
Autor receptu: laylastastykitchen
Postup
- Najskôr som si pripravila domáci karamel. Skaramelizovala som cukor, ktorý som zaliala šlahačkovou smotanou. Varila som na miernom ohni až kým sa cukor nerozpustil. Uvarený karamel som nechala úplne vychladnúť.
- Na korpus som si oddelila žĺtka od bielkov. K žĺtkom som pridala cukor a šľahala mixérom. Olej a vodu som pridávala keď už žĺtky mali svetlú farbu a cukor bol rozpustený. Potom som pridala múku, kakao a prášok do pečiva, ktoré som preosiala. Nakoniec som pridala sneh z bielkov, ktorý som vyšľahala zvlášť v miske.
- Cesto som vyliala na plech (30×40 cm) vystlaný papierom na pečenie a piekla som vo vyhriatej rúre na 180 °C približne 10-15 minút. Z upečeného a vychladnutého korpusu som orezala boky, ktoré som použila na zdobenie.
PROSÍM ČÍTAJTE POZORNE!
Hore uvedené suroviny na KORPUS sú iba na jeden korpus. Ja som si na tento zákusok upiekla 2 korpusy, ktoré som rozrezala na polovice, aby som dostala 4 pláty.
- Krém: Vyšľahala som mascarpone, do ktorého som postupne pridávala karamel. Potom som pridala práškový cukor a nakoniec smotanu na šľahanie a šľahala som až kým nezhustol, čiže až kým sa šľahačka našľahala. Pláty som naplnila krémom a dala som do chladničky stuhnúť.
- Vo vodnom kúpeli som roztopila čokoládu s mliekom a poliala som vychladnutý zákusok. Zákusok som ozdobila omrvinkami z bokov korpusu, ktoré som si predtým orezala a rozdrvila.