Čokoládový koláč
Čokoládový koláč

Čokoládový koláč z jednej misky

mycake - fotkamycake, 9. novembra 2018
Čokoládový koláč z jednej misky
Foto: Mycake

Tento je jeden z najobľúbenejších koláčov v našej domácnosti. Nadýchaný, šťavnatý, vláčny. A navyše ho pripravíte len zmiešaním surovín v jednej miske. Je perfektný, Zobraziť celý popisTento je jeden z najobľúbenejších koláčov v našej domácnosti. Nadýchaný, šťavnatý, vláčny. A navyše ho pripravíte len zmiešaním surovín v jednej miske. Je perfektný, naozaj odporúčam vyskúšať. Koláč je zo stránky MyCake.sk

15
porcií
15 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Suroviny

2 hrnčeky
3/4 hrnčeka
0,5 hrnčeka
1 hrnček
0,5 hrnčeka
1,5 hrnčeka
1,5 KL
štipka
2 ks
Plnka:
100 g
100 ml
(u nás marhuľový)




Postup

  1. 1

    Objem použitého hrnčeka je 300 ml. Najprv si vymiešam vajcia s mliekom, cmarom a olejom. A potom postupne pridávam sypké ingrediencie: múku, cukor, kakao, sódu a štipku soli. Potom si pripravené cesto prelejem do papierom na pečenie vystlaného plechu a dám piecť do rúry asi na 35-40 minút.

  2. 2

    Koláčik vyberiem z rúry a nechám vychladnúť. Medzitým si pripravím čokoládu. Môžete si ju nechať rozpustiť na malom plameni tesne pod bodom varu alebo v mikrovlnke. Ja si ju zvyknem len nalámať do hrnčeka, zalejem smotanou a dám zohriať na 30 sekúnd. Potom už len miešam lyžičkou kým sa čokoláda nerozpustí, prípadne ešte na pár sekúnd zohrejem a ďalej miešam.

  3. 3

    Natriem na vrstvu džemu, nechám vychladnúť a koláčik je hotový. Dobrú chuť ❤

Diskusia k receptu

haji
Jednoduché, hrnkové, chutné, vděčné - takové recepty, koláče jsou nej!
motyka
@Rubyrom - cmar je po vašom podmásli. Ináč zákusok je veľmi jednoduchý - pre mňa vynikajúci. Vyzerá prekrásne. Na akom veľkom plechu si piekla? Chcem, aby bol taký vysoký ako tvoj. Ďakujem za odpoveď.
1x staja
haji
@Rubyrom (9.11.2018 17:33)
Mohu-li doporučit slovník on-line, překladač. Není tam úplně všechno, ale pro základní orientaci je dostačující.
staja
Vyzerá to dobre, ešte raz by sme poprosili o rozmer plechu.
1x motyka
mycake
@Staja (10.11.2018 18:42)

Kolacik som robila na plechu 27x34, prajem krasny den a dufam, ze bude chutit:)
1x motyka
bakita
Práve som ho dopiekla a vyzerá dobre, doba pečenia 25 minút + 5 minút ešte vo vypnutej trúbe. Múku som dala jeden hrnček celozrnu a pridala som sušené hrozienka a brusnice. Vydaril sa
1x mycake
jack
Jééj vrátila som sa do detstva.Moja babka ho zvykla dosť často piecť.Ani čokoládu nám na vrch netrebalo.Fajný domáci lekvár a bolo:-)
2x mycake a haji
daniela15
Vie niekto poradiť, môže to byť aj acidofilné mlieko? Alebo biely jogurt?
monty469
Tento kolacik nam pravidelne pekavala nasa babka. Volala to kolač na kvašnym mliku. Vrch pocukrovala, či len potrela lekvarom a hned sa po kolaci zaprasilo
1x mycake
siskam
Koláč je výborný, práve som ho upiekla. Olej som dala kokosový, nemala som cmar, tak som dala jogurt. Už ho mám uložený. Určite ho budem piecť znovu. Ďakujem za recept.
1x mycake
mycake
@Bakita (11.11.2018 11:55)

Super, hrozienka u nas nie vsetci lubia, ale s tymi brusnicami je to skvely napad, dakujem :)
1x dddani
mycake
@Siskam (16.11.2018 22:12)

Jaaaaj, velmi sa tesim, ze chutil....tiez sa u mna cmar bezne nevyskytuje, tak na to vzdy musim pri nakupe mysliet :))
simik111
Dnes som ho piekla, ale veru, nepodaril sa. Vôbec nie je nadýchaný, skôr taký lepkavý, ako nedopečený a to som ho piekla dosť dlho. Už cesto sa mi nezdalo, bolo príliš riedke. Neviem, kde sa stala chýba, išla som podľa receptu
daniela15
Mne sa tiež zdalo cesto dosť riedke, pridala som za lyžicu kokosu a trochu múky. Ale to už bolo asi veľa, lebo po upečení bol zase hustý. Chuť bola fajn, zjedol sa. Hrozienka sa u nás vždy nahrádzajú brusnicami a tie tam veľmi zapasovali. Aj trochu sekaných orechov som dala. Takže nabudúce nebudem pridávať žiadnu múku, možno cesto má byť spočiatku naozaj také riedke.
garanco
Kedysi som podobný robila z kyslého mlieka (keď mlieko skyslo aj doma a nesmrdelo ), potom som ho už nerobila, aj recept sa kamsi podel..., pridávala som aj hrozienka a posekané orechy. Tak ho skúsim urobiť, ako píšeš, z cmaru :-))
zlatokocka
Och, toto je nebíčko v papuľke! Fakt úžasný koláč. Jednoduchý, vláčny a pritom tak chutný. Keďže som doma nemala cmar, použila som skyr (islandský mliečny výrobok podobný jogurtu), ale účel to splnilo a koláčiku dávam 5 hviezdičiek. Ďakujem za recept!


1x haji




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia