Čokoládový koláč s cícerom a pekanovými orechmi (fotorecept)

Autor receptu: elixir

Výrazne čokoládový dezert s kúskami orechov, nie nadýchaný.

6
porcií
20 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Postup

  1. Cesto: Rozpustíme čokoládu s kokosovým olejom...
  2. Nachystáme si všetok cukor a soľ.
  3. Cukor vmiešame do čokolády a zmes necháme chladnúť.
  4. Medzitým v mixéri zmixujeme 40g pekanových orechov, pridáme múku a prášok do pečiva, premiešame.
  5. Pridáme aj cícer (prepláchnutý a okvapkaný) a vymixujeme ho do hladšej, mierne sypkej a vlhkej zmesi.
  6. Do čokolády zamiešame zvyšné orechy, potom do hrnca pridáme cícerovú zmes a vypracujeme cesto.
  7. Toto potom vložíme do kokosovým olejom vymastenej formy (priemer 20cm) a dáme piecť do predohriatej rúry.
  8. Po upečení necháme koláč trochu vychladnúť... Okrem toho: Medzitým rozpustíme dodatočnú čokoládu s 1 ČL oleja a primiešame aj džem.
  9. Kúsky vychladnutého koláča potom zvrchu natrieme rozpustenou čokoládou.
  10. Obložíme orechami. Podávala som s kokosovou šľahačkou; ku koláču pristane aj ovocie.