Čokoládový koláč s cícerom a pekanovými orechmi (fotorecept)
Autor receptu: elixir
Výrazne čokoládový dezert s kúskami orechov, nie nadýchaný.
6 porcií |
20 minút príprava |
20 minút na 180 °C |
Postup
- Cesto: Rozpustíme čokoládu s kokosovým olejom...
- Nachystáme si všetok cukor a soľ.
- Cukor vmiešame do čokolády a zmes necháme chladnúť.
- Medzitým v mixéri zmixujeme 40g pekanových orechov, pridáme múku a prášok do pečiva, premiešame.
- Pridáme aj cícer (prepláchnutý a okvapkaný) a vymixujeme ho do hladšej, mierne sypkej a vlhkej zmesi.
- Do čokolády zamiešame zvyšné orechy, potom do hrnca pridáme cícerovú zmes a vypracujeme cesto.
- Toto potom vložíme do kokosovým olejom vymastenej formy (priemer 20cm) a dáme piecť do predohriatej rúry.
- Po upečení necháme koláč trochu vychladnúť... Okrem toho: Medzitým rozpustíme dodatočnú čokoládu s 1 ČL oleja a primiešame aj džem.
- Kúsky vychladnutého koláča potom zvrchu natrieme rozpustenou čokoládou.
- Obložíme orechami. Podávala som s kokosovou šľahačkou; ku koláču pristane aj ovocie.