Čokoládový Koláč Pána Šteina
Autor receptu: shimona
Tento recept pochádza z malej útulnej cukrárničky v Miláne, len som ho trochu
zoslovenštila :) Pozor: nie je to bábovka! Len sa dobre pečie v tejto forme.
8 porcií |
15 minút príprava |
60 minút na 175 °C |
Postup
- Predhrejte si rúru na 175 stupňov. Nalejte mlieko do sklenej meraciej nádoby a pridajte citrónovú šťavu, položte nádobu do teplého prostredia aby mlieko zkyslo. Zmiešajte múku, kakao, prášok do pečiva a soľ do stredne veľkej misky.
- Napustite asi 1 a pol centimetra vody do malého hrnca a nechajte zovrieť. Čokoládu nasekajte na malé kúsky a nasipte do kovovej misky alebo meracej nádoby. Vriacu vodu vypnite a položte nádobu s čokoládou do teplej vody. Keď sa začne topiť, vyberte nádobu z vody a miešajte kým hladká. Odložte čokoládu nech je vlažná.
- Rozmiešajte maslo na stredne rýchlej rýchlosti až dokým nebude hladké. Na etapy pridávajte cukor a vanilkový extrakt. Miešajte až kým hmota nezosvetlie, potom pomaly pridávajte rozmiešané vajíčka na pomalej rýchlosti. Vlažnú čokoládu pridávajte na etapy striedavo s kysnutým mliekom a múkovou hmotou. Nakoniec pridajte nasekané mandle a zľahka pomiešajte.
- Nalejte cesto do vymastenej a vymúčenej formy, najlepšie bábovkovej a pečte asi hodinu. Po hodine vyskúšajte cesto špajdlov alebo špáratkom. Vyberte koláč a nechajte chladiť 10 minút, potom ho vyklopte, posypte práškovým cukrom, podía chuti a servírujte úplne výchladený.
Dobrú chuť!