Čokoládový fondant
Autor receptu: amanasta
Je to vynikajúci a rýchly dezert po dobrom nedeľnom obede
8 porcií |
10 minút príprava |
7 minút na 180 °C |
Postup
- Nad parou pustíme čokoládu s maslom. Na penu vyšľaháme vajcia s cukrom a vanilkovým cukrom. Pridáme múku a nakoniec pustenú čokoládu. Zľahka všetko pomiešame.
- Keramické šálky alebo formičky vytrieme maslom a vysypeme kakaom.
- čokoládovú hmotu rozdelíme do 8 šálok. Uložíme na plech a pečieme vo vyhriatej
rúre na 180 stupňov 7 minút. Chvíľku necháme postáť a podávame tak, že na tanierik vyklepneme upečený čok. fondant, ovocné pyré, ktoré máme zmrazené, pustíme na troške vody a cukru. Povrch posypeme práš. cukrom a ozdobíme bylinkou- mäta.