Čokoládový fondant

Autor receptu: amanasta

Je to vynikajúci a rýchly dezert po dobrom nedeľnom obede

8
porcií
10 minút
príprava
7 minút
na 180 °C

Postup

  1. Nad parou pustíme čokoládu s maslom. Na penu vyšľaháme vajcia s cukrom a vanilkovým cukrom. Pridáme múku a nakoniec pustenú čokoládu. Zľahka všetko pomiešame.
  2. Keramické šálky alebo formičky vytrieme maslom a vysypeme kakaom.
  3. čokoládovú hmotu rozdelíme do 8 šálok. Uložíme na plech a pečieme vo vyhriatej rúre na 180 stupňov 7 minút. Chvíľku necháme postáť a podávame tak, že na tanierik vyklepneme upečený čok. fondant, ovocné pyré, ktoré máme zmrazené, pustíme na troške vody a cukru. Povrch posypeme práš. cukrom a ozdobíme bylinkou- mäta.