Čokoládový zákusok

Čokoládový dezert s tvarohovým krémom a broskyňou

Autor receptu: redakcia

4
porcie
50 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Najskôr predhrejeme rúru. Z vajec, múky, oleja, kakaa, vanilky, cukru a prášku do pečiva upečieme tenké piškótové cesto. Z neho vykrojíme kolieska s priemerom 7 cm.
  2. Tvaroh vymiešame s vanilkou, citrónovou kôrou, so sladidlom a štipkou mletého kardamómu. Broskyne necháme odkvapkať na sitku. Do jamky dáme tvarohový krém a položíme na vykrojené kolieska z piškótového cesta.
  3. Broskyne polejeme roztopenou čokoládou a vrch ozdobíme drobnými kúskami nakrájaných broskýň. Poprášime jedlým zlatým práškom. Dáme vychladiť.