Čokoládový a kávový krém so šľahačkou (fotorecept)
Autor receptu: elysa
Čokoláda a káva sú naše obľúbené príchute v dezertoch...
6 porcií |
30+chladenie minút príprava |
10 minút tepelná úprava |
Postup
- Deň pred prípravou dáme stiecť jogurt na plátenko uložené na sitku, samozrejme dávame stiecť nad misu do chladničky.
- Takto si krásne na druhý deň jogurt vyklopíme na tanier, stečenú srvátku môžeme použiť pri pečení chleba a pečiva.
- Krémy sa varia ako klasické pudingy: mlieko, kryštálový a vanilkový cukor, žĺtok a zlatý klas uvaríme na krém, do kávového hneď vsypeme instantnú kávu.
- Do uvarených krémov vmiešame maslo a do čokoládového aj polámanú čokoládu.
- Dobre vymiešame a za častého premiešania necháme ochladnúť.
- Medzitým si posekáme, alebo polámeme piškóty.
- Stečený jogurt rozdelíme rovnako do oboch vychladnutých krémov.
- Vyšľaháme šľahačom na hladké krémy.
- A vrstvíme do pohárov, alebo misiek, najskôr čokoládový krém.
- Rozdelíme posekané piškóty.
- Polejeme vychladnutou kávou, ja som nesladila, vedela by som si tam predstaviť troška umu, ale moji to nemajú radi, tak bez neho. Kávy som dala asi 2 KL do každého pohára.
- Dáme vrstvu kávového krému.
- Šľahačkovú smotanu vyšľaháme so stužovačom.
- Šľahačku rozdelíme do pohárov. Tu je vidieť koľko pohárov mi vyšlo- 6 klasických malinovkových, asi 2,5 dcl a 2 o niečo menšie, keby som dávala do pudingových misiek, tak šľahačky by bolo málo, pretože priemer misiek je väčší, tak klamem kalórie :).
- A na záver posypeme strúhanou čokoládou, podávame vychladené, Tento dezert nie je presladený.