Čokoládový a kávový krém so šľahačkou (fotorecept)

Autor receptu: elysa

Čokoláda a káva sú naše obľúbené príchute v dezertoch...

6
porcií
30+chladenie minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Deň pred prípravou dáme stiecť jogurt na plátenko uložené na sitku, samozrejme dávame stiecť nad misu do chladničky.
  2. Takto si krásne na druhý deň jogurt vyklopíme na tanier, stečenú srvátku môžeme použiť pri pečení chleba a pečiva.
  3. Krémy sa varia ako klasické pudingy: mlieko, kryštálový a vanilkový cukor, žĺtok a zlatý klas uvaríme na krém, do kávového hneď vsypeme instantnú kávu.
  4. Do uvarených krémov vmiešame maslo a do čokoládového aj polámanú čokoládu.
  5. Dobre vymiešame a za častého premiešania necháme ochladnúť.
  6. Medzitým si posekáme, alebo polámeme piškóty.
  7. Stečený jogurt rozdelíme rovnako do oboch vychladnutých krémov.
  8. Vyšľaháme šľahačom na hladké krémy.
  9. A vrstvíme do pohárov, alebo misiek, najskôr čokoládový krém.
  10. Rozdelíme posekané piškóty.
  11. Polejeme vychladnutou kávou, ja som nesladila, vedela by som si tam predstaviť troška umu, ale moji to nemajú radi, tak bez neho. Kávy som dala asi 2 KL do každého pohára.
  12. Dáme vrstvu kávového krému.
  13. Šľahačkovú smotanu vyšľaháme so stužovačom.
  14. Šľahačku rozdelíme do pohárov. Tu je vidieť koľko pohárov mi vyšlo- 6 klasických malinovkových, asi 2,5 dcl a 2 o niečo menšie, keby som dávala do pudingových misiek, tak šľahačky by bolo málo, pretože priemer misiek je väčší, tak klamem kalórie :).
  15. A na záver posypeme strúhanou čokoládou, podávame vychladené, Tento dezert nie je presladený.