Čokoládovo - tvarohová torta s višňami

Autor receptu: danda3

Torta pre môjho brata k narodeninám, recept na korpus som našla tu: http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=6339, len ja som dala špaldovú múku, nie bezlepkovú, ostatné momentálny nápad a čo komora mala a dala.☺

60 minút
príprava
10-12 minút
na 180 °C

Postup

  1. Maslo s čokoládou si roztopíme.
  2. Celé vajcia vyšľaháme s cukrom a štipkou soli do peny.
  3. Potom pridáme čokoládu s maslom, premiešame na najmenších otáčkach.
  4. A nakoniec pridáme múku (môže byť polohrubá), zľahka premiešame.
  5. Formu (priemer 26 cm) vyložíme papierom na pečenie, nalejeme cesto. Dáme piecť na 180°stupňov cca 10 - 12 minút, povrch musí byť na dotyk pružný.
  6. Kým korpus chladne, pripravíme si višňovú plnku - višne zlejeme, šťavu dolejeme do 500ml, v časti zmiešame pudingový prášok, nalejeme do hrnca s višňami a s ostatkom šťavy, uvaríme hustý krém. Môžeme použiť aj škrob alebo puding s inou príchuťou, dnes som dala s jahodovou.
  7. Ešte horúci nalejeme na korpus, ktorý sme otočili a stiahli papier, rozotrieme, na foto je len časť plnky. Dáme vychladiť, keďže je vonku taká zima, dala som ho na balkón.
  8. Priprava tvarohového krému - tvaroh+pomazánkové maslo bez príchute+jogurt+med vyšľaháme, stužovač si pripravíme podľa návodu, pridáme k tvarohovej plnke, dobre zašľaháme. Nakoniec pridáme nahrubo nastúhanú čokoládu, a už len zľahka premiešame.
  9. Plnku navrstvíme na vychladnutú višňovú a
  10. zarovnáme, ozdobíme. Dáme do chladu, minimálne na 4 hodiny.
  11. Prierez tortou, je výborná, nepresladená a osviežujúca, brat sa veľmi potešil.♥
  12. Želatínový stužovač Dr. Oetker.