Sladké pečivo

Čokoládovo-pudingové twisty z lístkového cesta (fotorecept)

Autor receptu: michaela4

Tieto twisty som prvýkrát ochutnala, keď sme si ich kúpili v Kauflande a všetkým doma chutili. Tak som sa teda rozhodla, že si ich skúsim pripraviť aj doma a hodím to sem :) Je to jednoduchý recept a myslím, že si na tom pochutia ako starší tak aj mladší gurmáni :) Dúfam, že Vám, čo tento recept vyskúšate, budú tiež chutiť.

5
porcií
30 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Nad parou si roztopíme celú väčšiu čokoládu. Pridáme do nej maslo a necháme vychladiť a stuhnúť, nie úplne ale aby sa z nej dali pozdejšie tvarovať guličky. Potom si uvaríme puding. Do misky si dáme variť 3 dcl mlieka s 1 PL kryštálového cukru. V menšej miske si rozmiešame pudingový prášok s 1 dcl mlieka a 2 ČL vanilkového cukru. Keď sa mlieko začne variť, primiešame pudingovú zmes a miešame metličkou aby neboli hrčky. Miešame kým sa nezačne variť a odstavíme. Necháme vychladnúť.
  2. Lístkové cesto si rozvaľkáme na pomúčenej doske (nie veľmi na tenko). Potom z cesta povykrajujeme obdlžniky a tie potom ešte rozrežeme cez stred ale asi 2 cm od okraju nerozrezávame (neviem, či sa to dá takto pochopiť :-D ) jednoducho vyzerá to ako nohavice. Keď máme pripravené tieto "obdlžniky", natrieme na nich hrubšiu vrstvu pudingu (ja som použila Zlatý klas ale môže byť aj vanilkový puding alebo aj puding s inou príchuťou). Z čokoládovej hmoty, ktorá sa nám vytvorila do požadovanej konzistencie pomocou masla, ktoré sme do nej pridali, ušúľame v rukách guličky veľké asi 0,5 až 1 cm a poukladáme ich na puding.
  3. Keď máme takto všetko pripravené, môžeme začať vytvárať z obdlžnikov twisty. A to tak, že prekladáme jednu stranu rozrezaného cesta cez druhú. Zatáčame ich dokopy. Ak máme takto pripravené twisty hotové, poukladáme ich na pečiaci papier a vložíme do trúby, ktorú si predhrejeme na 180 stupňov celzia a pečieme tak do zlatista (neviem presný čas, pečieme ich jednoducho do vtedy, kým neuvidíme, že už sú :-) ) A po upečení už len nechať kúsok vychladnúť a môžu sa papať :-)