Čokoládový dezert

Čokoládovo-mätová pena so zrkadlovou polevou (videorecept)

Autor receptu: potravinarskavyrobaliana

Postup

  1. Čokoládovú penu pripravíme napučaním želatíny v 20 ml vody asi 10 minút. Smotanu s mascarpone vyšľaháme do polotuha. Stužovač Čokoláda rozmiešame vo vode a spolu s cukrom primiešame k smotane. Napučanú želatínu rozpustíme v mikrovlnnej rúre a dôkladne zašľaháme.
  2. Mätovú penu pripravíme napučaním želatíny v 20 ml vody asi 10 minút. Smotanu s mascarpone vyšľaháme do polotuha. Stužovač Svieža mäta rozmiešame vo vode a spolu s cukrom primiešame k smotane. Napučanú želatínu rozpustíme v mikrovlnnej rúre a dôkladne zašľaháme.
  3. Zrkadlovú polevu pripravíme roztopením bielej čokolády v smotane. Stužovač Čokoláda rozmiešame vo vode a ponorným mixérom zamiešame do smotany.
  4. Formu na penové dezerty naplníme do polovice čokoládovou penou, do stredu nanesieme čokoládovo-lieskový krém a doplníme mätovou penou. Povrch uhladíme a necháme stuhnúť v mrazničke cca 8 hodín.
  5. Zamrznuté dezerty ihneď po vybratí z mrazničky polejeme pripravenou zrkadlovou polevou, uložíme na korpus alebo sušienky a dozdobíme podľa vlastnej fantázie.
  6. Ak nevlastníte formu na penové dezerty alebo vám zvýšila pripravená pena, dezert skvelo vynikne aj v pohári v kombinácii s podrvenými sušienkami.