Čokoládovo-malinový tart

patincatsomekitchenPatincatsomekitchen, 25 ročná žena, 12. septembra 2017 19:56
Ďalšie jej recepty »

Jemný lahodný koláčik - vrstva bezlepkového cesta, vrstva malín a vrstva perfektnej čokolády. Výsledný efekt čokoládovej polevy závisí od tuhej časti kokosového mlieka - ak použijete najmä tuhú časť, čokoláda bude hutnejšia (veeľmi dobrá). Ak použijete iba tekutú časť, čokoláda bude jemnejšia a ľahšie sa spojí s vrstvou malín, prípadne môžete použiť menej mlieka, aby ste dosiahli tuhší efekt. Maliny kombinujem aj s jahodami. https://www.patincatsomekitchen.com/cokoladovo-malinovy-tart

Suroviny

Cesto:
50 g
30 g
50 g
130 g
160 g
Ovocná vrstva:
300 - 400 g
1 PL
Čokoládová vrstva:
200 g
150 ml
Posýpka:
 (maliny, jahody)

Postup prípravy

  1. 1

    Všetky suroviny na cesto zmiešame a vypracujeme cesto. Cesto dáme na 30 minút do chladničky. Potom cesto dáme do formy na tart a pečieme 10 - 12 minút pri 180°C.

  2. 2

    Do hrnčeka dáme maliny a cukor. Povaríme, kým sa odparí voda a odstavíme. Keď cesto vychladne, navrstvíme naňho maliny.

  3. 3

    Čokoládovú vrstvu pripravíme tak, že zohrejeme kokosové mlieko a pridáme nalámanú čokoládu. Miešame, kým sa čokoláda úplne nerozpustí. Keď čokoláda mierne vychladne, navrstvíme ju na maliny.

  4. 4

    Po vychladnutí dáme koláčik do chladu. Necháme dobre stuhnúť, ja nechávam cez noc.

Recept je zaradený do tagov:


TOPlist