Čokoládová torta
Čokoládová torta

Čokoládovo-malinový tart

patincatsomekitchen - fotkapatincatsomekitchen, 12. septembra 2017

Jemný lahodný koláčik - vrstva bezlepkového cesta, vrstva malín a vrstva perfektnej čokolády. Výsledný efekt čokoládovej polevy závisí od tuhej časti kokosového mlieka - Zobraziť celý popisJemný lahodný koláčik - vrstva bezlepkového cesta, vrstva malín a vrstva perfektnej čokolády. Výsledný efekt čokoládovej polevy závisí od tuhej časti kokosového mlieka - ak použijete najmä tuhú časť, čokoláda bude hutnejšia (veeľmi dobrá). Ak použijete iba tekutú časť, čokoláda bude jemnejšia a ľahšie sa spojí s vrstvou malín, prípadne môžete použiť menej mlieka, aby ste dosiahli tuhší efekt. Maliny kombinujem aj s jahodami. https://www.patincatsomekitchen.com/cokoladovo-malinovy-tart

Suroviny

Cesto:
50 g
30 g
50 g
130 g
160 g
Ovocná vrstva:
300 - 400 g
1 PL
Čokoládová vrstva:
200 g
150 ml
Posýpka:
 (maliny, jahody)




Postup

  1. 1

    Všetky suroviny na cesto zmiešame a vypracujeme cesto. Cesto dáme na 30 minút do chladničky. Potom cesto dáme do formy na tart a pečieme 10 - 12 minút pri 180°C.

  2. 2

    Do hrnčeka dáme maliny a cukor. Povaríme, kým sa odparí voda a odstavíme. Keď cesto vychladne, navrstvíme naňho maliny.

  3. 3

    Čokoládovú vrstvu pripravíme tak, že zohrejeme kokosové mlieko a pridáme nalámanú čokoládu. Miešame, kým sa čokoláda úplne nerozpustí. Keď čokoláda mierne vychladne, navrstvíme ju na maliny.

  4. 4

    Po vychladnutí dáme koláčik do chladu. Necháme dobre stuhnúť, ja nechávam cez noc.

Diskusia k receptu

haji
Dala bych testovací vzoreček, možná dva! Receptík, text i foto jako víno. Krásná práce!!
kucharka
Dakujem za udaje o forme. Torta uz je aj zjedena....
Ja som mala iba obycajnu formu, nie na tart a tak bola spodna cast trochu hrubsia ako mala asi byt. Tiez bola asi aj trochu tvrdsia ako mala byt, pretoze po 12 minutach v rure sa mi cesto zdalo uplne tekute a bala som sa, ze sa mi "rozleje", tak som ho nechala asi aj 25 minut, az vyzeralo viac kompaktnejsie a preto bolo potom tvrdsie? Mozno ale ozaj stacilo tych 12 minut a cesto by potom ztuhlo?
Torticka bola ale aj tak vyborna, kombinacia cokolady, kokosu a malin velmi zladena.
Posielam fotku, ospravedlnujem sa, ze nieje zrovna najfotogenickejsia ... boli sme ale na navsteve a spomenula som si na fotenie az ked bol tanier v takomto stave :-))
Dakujem a pekny vecer.


patincatsomekitchen
@Kucharka (26.11.2017 22:13)
Ďakujem pekne za komentár aj foto. Veľmi záleží od vstupných surovín, ak ste aj použili ryžovú múku, tak každá je iná a môže ovplyvniť výsledok. Potom tam píšem, že nechávam odležať koláčik cez noc, aby poleva stuhla, zároveň však cez noc cesto nasiakne šťavu z vrstvy malín. Tá hrúbka samozrejme ovplyvní dĺžku pečenia. Ak aj nevyšiel úplne podľa predstav, myslím že pri tomto koláčiku stojí za to vyskúšať ho viackrát a doladiť ho podľa svojich surovín aj rúry :)