Kokosový zákusok

Čokoládovo-kokosový zákusok s parížskou šľahačkou

Autor receptu: gurman01

30 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Deň pred pečením si pripravíme čokoládovú smotanu. Smotanu zohrejeme, do horúcej pridáme nalámanú čokoládu a miešame aby sa čokoláda rozpustila. Keď začne vrieť, odstavíme, už vôbec nemiešame, necháme vychladnúť a dáme na celú noc do chladničky.
  2. Korpus: Bielky vyšľaháme s cukrom na sneh, postupne prišľahávame žĺtky, múku, kakao a prášok do pečiva. Cesto vylejeme na plech s papierom na pečenie a pečieme pri 180 °C približne pol hodinky. Upečený korpus potrieme džemom a necháme vychladnúť.
  3. Kokosová plnka: Mlieko s cukrom a maslom dáme variť, keď začne vrieť, prisypeme kokos a varíme 3 minúty. Ešte horúcu hmotu nanesieme na korpus a necháme vychladnúť.
  4. Čokoládovú smotanu vyšľaháme do zhustnutia a tak nám vznikne parížska šľahačka, ktorú nanesieme na kokosovú plnku.
  5. Na zákusku vidličkou urobíme vlnky a posypeme kokosom. (Ja som namiesto kokosu postrúhal salónku, lebo mi zvýšili od Vianoc.) Dobrú chuť!