Čokoládovo-kokosový tart

Autor receptu: timeforacake

Receptov na čokoládové a kokosové koláče je tu na vareche už naozaj neúrekom a tak som sa rozhodla tieto dve skvelé chute spojiť dokopy a vytvorila som niečo pre všetky maškrtné jazýčky. Nevšedne zdravý a naozaj fantastický zákusok, ktorý vám doma naozaj dlho nevydrží. Chrumkavé ´cesto´ v spojení s jemnučkým čokoládovým krémom sa hodí ako zákusok na oslavu každého dňa, nielen ako dezert za nedeľným obedom ! :) www.mygreenwonders.blogspot.com

4
porcie

Suroviny

Postup

  1. Najprv si pripravte ´cesto´ na tartaletky. Zmiesajte spolu kokos, dve bielka a med. Vymazte maslom 4 male tartaletkove formy (alebo ine formicky na pecenie) a kokosove ´cesto´ rovnomerne rozdelte medzi formicky a prstami popritlacajte na spodok a okraje formiciek. Dajte piect do vyhriatej rury na 120°C do zhnednutia a do schrumkavenia (malo by to potrvat tak 20 minut). Ci su tartaletky hotove zistite, ked jednu z nich vyberiete z formy a jemne poklepete na spodok. Mali by mat jemny hneducky nadych a mali by krasne vonat!
  2. Ked mate tartaletky upecene, nechajte ich vychladnut. Zatial si pripravte cokoladovy krem. Vymiesajte ponornym mixerom avokado, banan, kakao, vanilkovy extrakt, vodu a stipku soli do jemna. Ochutnajte a popripade dosladte troskou medu podla chuti.
  3. Upecene a vychladnute tartaletky naplnime cokoladovym kremom, ozdobime jahodami/malinami/cucoriedkami, posypeme kokosovou muckou (namiesto praskoveho cukru) a podavame. Dobru chut! :)