Čokoládový zákusok
Čokoládový zákusok

Čokoládovo-kokosové rezy

mojaradost - bez fotkymojaradost, 11. apríla 2017

U nás veľmi obľúbené rezy, sú vynikajúce.

35
porcií
60 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
6 ks
200 g
220 g
20 g
1,5 ČL
6 PL
4 PL
1 štipka
Kokosová plnka:
200 ml
125 g
200 g
200 g
Čokoládová plnka:
3 ks
200 g
2 PL
100 g
250 g
Na potretie:
200 g
Poleva:
150 g




Postup

  1. 1

    Cesto: Bielky vyšľaháme so štipkou soli na hustú penu. Po lyžiciach zašľaháme cukor, po jednom žĺtky, striedavo olej a vodu, preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva a kakao. Upečieme na plechu vyloženom papierom na pečenie. Rozmer 30 x 40 cm, teplota 180 °C 25 minút, alebo podľa potreby. Necháme vychladnúť. Papier odstránime a piškótu potrieme ríbezľovým lekvárom.

  2. 2

    Kokosová plnka: mlieko zahrejeme s cukrom a cerou za stáleho miešania kým sa nerozpustia. Potom pridáme kokos a krátko spolu povaríme, asi 3 minúty. Ešte teplú plnku rozotrieme na piškótový plát, ktorý sme potreli lekvárom.

  3. 3

    Čokoládová plnka: čokoládu polámeme na kúsky vo vodnom kúpeli. Vajcia, cukor a kakao šľaháme nad parou do zhustnutia /hmota musí klesnúť na polovicu/ a primiešame vychladnutú, rozpustenú, ešte tekutú čokoládu. Necháme vychladnúť. Maslo izbovej teploty vyšľaháme na penu a po častiach zašľaháme vychladnutú čokoládovú zmes. Natrieme na kokosovú plnku.

  4. 4

    Povrch polejeme tmavou čokoládovou polevou, ktorú si pripravíme podľa návodu. Necháme stuhnúť a dozdobíme bielou polevou. Uložíme do chladu. Krájame na rezy na druhý deň, kým sa chute nespoja. Dobrú chuť!

Diskusia k receptu

haji
Určo výborné rezy, bezva kombinace surovin. Jsi šikulka!! Trochu pracnější šlehání nad parou - má někdo nějakou vychytávku?!
stanci11
poraďte mi ešte, čím nahradiť ceru? žeby to bolo trošku menej tučné? hm? nápady?
ancicka
@Stanci11 (12.4.2017 16:12)

teraz som ho robila a taktiež miesto Cery som dala obyčajné maslo .Môžeš dať aj Heru maslová chuť,mne sa osvedčila pri veľa rcp.
amelia11
výborné boli, len sa mi džemík oddeľoval od cesta:-(
Vraj sa má otočiť cesto po upečení?
mojaradost
Ja zvyknem oddeliť šupku z piškóty, čo sa vytvorí na povrchu, ide to veľmi ľahko, vtedy sa nebude oddelovať. Ja to obyčajne robím na druhý deň, piškóta trochu postojí a šupka sa akoby sama oddelí. Ale stačí aj otočiť:))





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia