Čokoládovo-kávové mafiny (fotorecept)
Autor receptu: elysa
35 minút príprava |
20 minút na 180 °C |
Postup- Maslo a čokoládu roztopíme vo vodnom kúpeli.
- Vajcia vyšľaháme s kryštálovým cukrom do peny.
- Do misky preosejeme múku, pridáme kakao, prášok do pečiva, instantnú kávu- prášok.
- Ja som ešte pridala 1 kl tohoto korenia do mafín- je krásne voňavé...
- Do vyšľahaných vajec zašľaháme vychladnutú čokoládu.
- Opatrne vmiešame múku pripravenú v miske.
- Vymastenú formu na mafiny naplníme cestom.
- Dáme piecť do vyhriatej rúry.
- Krásne upečené, necháme vychladnúť a preložíme do papierových košíčkov.
- Poleva: preosiaty práškový cukor, instantnú kávu- prášok, olej a vodu vymiešame.
- Vymiešanou polevou natierame mafiny.
- Zdobíme podľa svojej chuti- čokoládou, cukrovými ozdobami..
|