Čokoládovo-gaštanové rezy s banánmi (fotorecept)
Autor receptu: eviana
Tento zákusok je trošku nákladnejší a prácnejší, ale v konečnom dôsledku sa naozaj vyplatí
- je nesmierne chutný, priam neodolateľný :)
25-30 porcií |
30 minút príprava |
12 minút na 180 °C |
Postup
- Deň vopred si uvaríme parížsky krém - budeme potrebovať 3 šlahačkové smotany a 3 čokolády (každá 100g) - ja som tu použila jednu mliečnu, jednu na varenie a jednu horkú.
- ...čokoládu nalámeme do šľahačkovej smotany a za stáleho miešania ju necháme prevrieť - ihneď odstavíme z ohňa
- ...takto vyzerá čerstvo uvarený krém - necháme ho vychladiť a do ďalšieho dňa ho odložíme do chladničky
- ...na druhý deň si upečieme biskvit - začneme žĺtkami, cukrom a kakaom - vymiešame
- ...pridáme olej a mlieko... a vymiešame do hladka
- ...prisypeme múku s práškom do pečiva a poriadne vymiešame do hladkej hmoty
- ...na záver jemne vmiešame sneh zo 4 bielkov a štipky soli
- ...dáme piecť na jemne vymastený a múkou posypaný papier na pečenie
- ...kým sa nám pečie a chladne biskvit spravíme si hustú krupičnú kašu - 1/3 šálky krupice, 1 šálka mlieka, štipka soli a 4 PL kryštálového cukru
- ...po vychladnutí krupičnej kaše si spravíme gaštanový krém - 2 kocky gaštanové pyré, 1 maslo (250 g) a krupičná kaša
- ...vymiešame poriadne do jemného krému
- ...ktorý rovnomerne rozotrieme na vychladnutý biskvit
- ...na krém naukladáme kolieska banánov
- ...z chladničky vyberieme parížsku šľahačku a vyšľaháme ju na hustý krém
- ...rozotrieme na banány
- ...uhladíme povrch a ako poslednú vrstvu naukladáme kakaové bebe keksy
- ...polejeme čokoládovou polevou (prípadne mašľovačkou rozotrieme ako tu na obrázku vidno jemnú štruktúru, ako keby pásiky)
- ...dáme minimálne na hodinu do chladničku stuhnúť, nakrájame a môžeme vychutnávať