Čokoládovo-gaštanové rezy s banánmi (fotorecept)

Autor receptu: eviana

Tento zákusok je trošku nákladnejší a prácnejší, ale v konečnom dôsledku sa naozaj vyplatí - je nesmierne chutný, priam neodolateľný :)

25-30
porcií
30 minút
príprava
12 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Deň vopred si uvaríme parížsky krém - budeme potrebovať 3 šlahačkové smotany a 3 čokolády (každá 100g) - ja som tu použila jednu mliečnu, jednu na varenie a jednu horkú.
  2. ...čokoládu nalámeme do šľahačkovej smotany a za stáleho miešania ju necháme prevrieť - ihneď odstavíme z ohňa
  3. ...takto vyzerá čerstvo uvarený krém - necháme ho vychladiť a do ďalšieho dňa ho odložíme do chladničky
  4. ...na druhý deň si upečieme biskvit - začneme žĺtkami, cukrom a kakaom - vymiešame
  5. ...pridáme olej a mlieko... a vymiešame do hladka
  6. ...prisypeme múku s práškom do pečiva a poriadne vymiešame do hladkej hmoty
  7. ...na záver jemne vmiešame sneh zo 4 bielkov a štipky soli
  8. ...dáme piecť na jemne vymastený a múkou posypaný papier na pečenie
  9. ...kým sa nám pečie a chladne biskvit spravíme si hustú krupičnú kašu - 1/3 šálky krupice, 1 šálka mlieka, štipka soli a 4 PL kryštálového cukru
  10. ...po vychladnutí krupičnej kaše si spravíme gaštanový krém - 2 kocky gaštanové pyré, 1 maslo (250 g) a krupičná kaša
  11. ...vymiešame poriadne do jemného krému
  12. ...ktorý rovnomerne rozotrieme na vychladnutý biskvit
  13. ...na krém naukladáme kolieska banánov
  14. ...z chladničky vyberieme parížsku šľahačku a vyšľaháme ju na hustý krém
  15. ...rozotrieme na banány
  16. ...uhladíme povrch a ako poslednú vrstvu naukladáme kakaové bebe keksy
  17. ...polejeme čokoládovou polevou (prípadne mašľovačkou rozotrieme ako tu na obrázku vidno jemnú štruktúru, ako keby pásiky)
  18. ...dáme minimálne na hodinu do chladničku stuhnúť, nakrájame a môžeme vychutnávať