Čokoládovo-čokoládová torta

Autor receptu: bonpari

Brutálna tortička, ideálna pre všetkých čokoholikov. Zjedla sa rýchlosťou blesku napriek tomu, že každý mal len kúsok, lebo je naozaj sýta a mega čokoládová :)

14
porcií
90 minút
na 140 °C

Postup

  1. Vajcia vyšľaháme spolu dopenista. Čokoládu (len na korpus!) si roztopíme vo vodnom kúpeli. A múku zmiešame s práškom do pečiva.
  2. Zmäknuté maslo vyšľaháme s cukrom na krém. (Ja som použila len 220 g masla, lebo som viac nemala a stačilo to, no v recepte bolo 250 g, tak som vám napísala 250 g.)
  3. Pridala som vajcia a prešľahala, potom múku a znovu prešľahala. Ako poslednú prilejeme ešte tekutú, ale aspoň trošku vychladnutú čokoládu. A cesto na korpus je hotové. Pečieme na 140 stupňoch. V recepte, podľa ktorého som piekla bolo uvedených 90 minút, no treba to sledovať, pretože každý má inú rúru. U mňa bol korpus upečený asi po 75 minútach. Stačí klasicky pichnúť špajdľou a zistiť, či sa ešte cesto lepí. Po upečení musí korpus úplne vychladnúť.
  4. Kým sa nám korpus pečie (až tesne pred koncom), pripravíme si čokoládový krém. Do hrnčeka nalejeme šľahačkovú smotanu, čokoládu polámeme na kúsky a spoločne zahrievame na sporáku. Krém treba stále miešať až nám začne pomaličky hustnúť.
  5. Vychladnutý korpus prerežeme pozdĺžne napolovicu. Treba pracovať opatrne, lebo cesto je veľmi krehké a mohlo by sa zlomiť či drobiť. Spodnú časť natrieme malinovým džemom, dávala som odoka. Na džem natrieme 1/4 čokoládového krému.
  6. Nato som dala niekoľko lyžíc želé. (U nás som ho videla sem tam v Lidli, inak ho kupujeme v Rakúsku.) No to môžete kľudne nahradiť či už rozvareným mrazeným lesným ovocím alebo jahodami, malinami, prípadne ničím. V pôvodnom recepte žiadana ovocná zložka či džem neboli, no mne by to tam pri toľkej čokoláde chýbalo a tak som sa rozhodla tortičku oživiť. Na ovocie išla znova 1/4 čokoládového krému.
  7. Prekryjeme druhou časťou korpusu a teraz minieme celý zvyšok krému, ktorým potrieme celú tortu a dáme do chladničky stuhnúť. Pred podávaním tortu aspoň na hodinu vyberieme, pretože ak je príliš studená, nevynikne dobre jej chuť. Ja som ešte pred podávaním spravila takú "gebuzinku" na poliatie. Zhodou okolností som mala doma sladké malinové víno, ktoré som povarila, pridala to spomínané želé, vanilkovú arómu, citrónovú šťavu a trochu džemu z ruží. Ale to bol už len taký bonus k tomu všetkému.
  8. Tu je torta v reze. Plnka sa vsala do cesta, preto ňou šetriť netreba. Cesto nie je nadýchané ako piškótové, ale hutné a čokoládové ako napr. pri brownies.