Čokoládovo broskyňový bezlepkový zákusok (fotorecept)

Autor receptu: zuzka193

16
porcií
30 minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Postup

  1. Pripravíme a odvážime si potrebné suroviny.
  2. Na vodnom kúpeli si rozpustíme čokoládu s maslom.
  3. Žĺtky s cukrom vymiešame do penista.
  4. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh.
  5. Do žĺtkovej hmoty postupne pridáme múku, prášok do pečiva, mlieko a všetko dobre premiešame. Potom pridáme mierne vychladenú rozpustenú čokoládu.
  6. Do cesta jemne primiešame sneh z bielkov.
  7. Do pekáča vystlaného papierom na pečenie nalejeme cesto a pečieme približne 15 minút vo vyhriatej rúre na 180 stupňov Celzia.
  8. Upečený korpus necháme vychladnúť a potom ho rozdelíme na dve časti.
  9. Želatínu pripravíme podľa návodu. Necháme ju napučať v studenej vode asi 10 minút.
  10. Do menšieho hrnca dáme napučanú želatínu, džús, marhuľovicu a zahrejeme. Za stáleho miešania necháme želatínu rozpustiť a odstavíme z ohňa ešte pred tým ako nám zmes začne vrieť.
  11. Broskyne nakrájame na malé kúsky. Pokiaľ používame čerstvé, tak ich najprv ošúpeme. Tvaroh vymiešame s vanilkovým a práškovým cukrom. Primiešame nakrájané broskyne a zapracujeme do krému aj mierne vychladenú želatínu. Na jednu časť rovnomerne rozotrieme broskyňový krém.
  12. Prikryjeme druhou časťou. Odložíme do chladu a necháme minimálne 1 hodinu tuhnúť. Na koniec môžme posypať zákusok práškovým cukrom.