Čokoládovo broskyňový bezlepkový zákusok (fotorecept)
Autor receptu: zuzka193
16 porcií |
30 minút príprava |
15 minút na 180 °C |
Postup- Pripravíme a odvážime si potrebné suroviny.
- Na vodnom kúpeli si rozpustíme čokoládu s maslom.
- Žĺtky s cukrom vymiešame do penista.
- Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh.
- Do žĺtkovej hmoty postupne pridáme múku, prášok do pečiva, mlieko a všetko dobre premiešame. Potom pridáme mierne vychladenú rozpustenú čokoládu.
- Do cesta jemne primiešame sneh z bielkov.
- Do pekáča vystlaného papierom na pečenie nalejeme cesto a pečieme približne 15 minút vo vyhriatej rúre na 180 stupňov Celzia.
- Upečený korpus necháme vychladnúť a potom ho rozdelíme na dve časti.
- Želatínu pripravíme podľa návodu. Necháme ju napučať v studenej vode asi 10 minút.
- Do menšieho hrnca dáme napučanú želatínu, džús, marhuľovicu a zahrejeme. Za stáleho miešania necháme želatínu rozpustiť a odstavíme z ohňa ešte pred tým ako nám zmes začne vrieť.
- Broskyne nakrájame na malé kúsky. Pokiaľ používame čerstvé, tak ich najprv ošúpeme. Tvaroh vymiešame s vanilkovým a práškovým cukrom. Primiešame nakrájané broskyne a zapracujeme do krému aj mierne vychladenú želatínu. Na jednu časť rovnomerne rozotrieme broskyňový krém.
- Prikryjeme druhou časťou. Odložíme do chladu a necháme minimálne 1 hodinu tuhnúť. Na koniec môžme posypať zákusok práškovým cukrom.
|