Čokoládovo-banánove muffiny a včielka Maja fotorecept

adkas - fotkaadkas, 4. marca 2012
Čokoládovo-banánove muffiny a včielka Maja (fotorecept)
Foto: adkas

Myslim, ze vcielky su poslami jari a tak urcite budu aj peknou ozdobou pri inych dobrotkach na vasej velkonocnej tabuli. Cesto muffiniek Zobraziť celý popisMyslim, ze vcielky su poslami jari a tak urcite budu aj peknou ozdobou pri inych dobrotkach na vasej velkonocnej tabuli. Cesto muffiniek je vlacne a dobre sa oddelujem od papierovych kosickov.

12
porcií
15 minút
príprava
20 minút
na 190 °C

Suroviny

250 g
1 KL
1/2 KL
2 PL light
50 g rozpustené
2 ks
2 ks
2 PL
5 KL
150 g, dobra
50 ml
100-110 g
20-30 g




Postup

  1. 1

    Muku, prasok do peciva a soda bicarbonu preosejeme do misky. Pridame cukor, roztopene maslo a popucene banany. Dobre premiesame. V druhej miske zmiesame vajcia, med a mlieko. Pridame do mucno-bananovej zmesi. Vymiesame, kym sa nam obe zmesi spoja.

    Čokoládovo-banánove muffiny a včielka Maja (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Do papierovych kosickov, ktorymi sme vylozili formu na muffiny, dame 1 PL cesta a vlozime kocku cokolady (mozno vynechat) a prikryjeme cestom tak, aby boli kosicky naplnene do 2/3-tin. pecieme vo vyhriatej rure pri teplote 190 stupnov C asi 20 minut. Urobte si skusku spajlou. Muffiny nechame postat vo forme asi 5 minut a potom ich prelozime na mriezku do uplneho vychladnutia.

    Čokoládovo-banánove muffiny a včielka Maja (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Z marcipanu vytvarujeme telo vcielky.Urobime vacsie aj mensie vcielky. Malym nozikom narezeme otvor pre kridelka a opatrne vsunieme platky mandli. S roztopenou cokoladou urobime na telicko ciarky, ocka a ustocka.

    Čokoládovo-banánove muffiny a včielka Maja (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Urobime polevu na muffiny. Na miernom ohni si dame zahriat smotanu a nalameme do nej cokoladu. Miesame, kym sa hmota nespoji. Nechame ochladit, nech hmota trochu stuhne. Malou lyzickou naniesiem cokoladu na muffiny a prilozime vcielky. Mozeme prelozit do novych papierovych kosickov.

    Čokoládovo-banánove muffiny a včielka Maja (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Dobru chut!

    Čokoládovo-banánove muffiny a včielka Maja (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

babidka
ake su peknucke ! myslim tie vcielky :-) No a kedze donekonecna skusam vsetky mufinky do ktorych ide cokolada alebo banany , tak upeciem aj tieto ....
afataga
obdivujem tvoju trpezlivost, krasne to vyzera a iste aj chuti
bejgi
tak toto neverím, že pripravilo 8 ročné dievčatko a ak áno, mám sa teda čo učiť v mojom veku :)))))
tothka
Páčia sa mi tieto mafinky a včielky ešte viac, výborný nápad. Včielky určite uložím na narodeninovú tortu v sobotu.
cica2
tie sú milučké a krásne :-)) @adkas vitaj medzi nami! :-) @germa , ja si myslím že je to jej blog
renama
@germa vyzerá to tak, že asi áno.............aj fotky sú totožné :( Ibaže tá pani Adriana z blogu je jej maminka a pomáhala jej...............
orchidea
včeličky sú rozkošné ale aj tie muffinky sú pekné... šikuľka
marienka44
@Adkas ,si naozaj 8-rocne dieta zijuce v UK? Nezda sa mi podla prace a ruk, ktore sa v recepte objavili. Pekny napad s vcielkami. Paci sa mi nove zleozenie polevy teda coko+ smotana a nie je tam Cera. Gratulujem a vyskusam.
adkas
Mile dievcence. dakujem vam vsetkym za mile komentare. Najprv sa chcem ospravedlnit za ten omyl pri veku:) . Toto je moj prvy recept uverejneny na Vareche. Ani som nedufala, ze bude uverejneny, pretoze pouzivam anglicku klavesnicu a tak mi chybaju interpunkcne znamienka. Chcem sa podakovat aj adminovi, ze mi do nadpisu doplnil tie dlzne a makcene a uvrejnil recept. ( som tu nova, nemam to tu este preskumane a neviem ako sa pise adminovi:) ). Dakujem za mile privitanie a taktiez dievcencom, ktore uz poznaju moju pracu za obhajobu. Takze tentokrat nejde o plagiat a mrzi ma, ze som vas svojou nedoslednostou priviedla do omylu. Este raz dakujem.
ethanel
Pekne si sa vyhrala ... cokoladove su moje najoblubenejsie ...
bombiska
Adka,krásne muffins.....musím ich skúsiť spraviť sestrinej vnučke,tá sa bude teda tešiť :-)
medovnicek
Adi ja som ťa spoznala až pri druhom recepte, vítam ťa tu na vareche, veľmi sa teším, že budeš aj tu pridávať recepty, lebo pri mojom nedostatku času nestíham pozerať všetky blogy a u teba som našla nesmierne veľa inšpirácií - Yvett, alias Medovnicek
helca103
veľmi pekné a tie včielky sú milučké veru sa vydarili - vitaj na vareche

cistinka
Aďka už som ti ich komentovala na blogu, máš ich krásne...vyhrala si sa....vitaj na vareche :-)
irenaw
adrika to sa teším, že si aj tu. tu ťa budem častejšie vidieť, lebo rovnako ako medovnicek blogov je veľa, nestíham. a tu mám všetko pokope. btw Twister je našou stálicou. Irmuska :-)
adkas
jeeej dievcence , ja ma taku radost, tolko "starych znamych tvari", ze ja som uz tu skor neprisla:)
ethanel : ja som tiez cokoladova:)
vsetkym vam dakujem a tesim sa, ze sa vam moje vcielocky pacia