Čokoládové veľkonočné buchtičky-Chocolate Hot Cross Buns (fotorecept)

Autor receptu: palokuchki

Pred styrmi rokmi som uz pridala jeden recept na taketo buchticky http://varecha.pravda.sk/recepty/velkonocne-buchticky-hot-cross-buns-fotorec/15346-recept.html Piekla som ich zase, ale podla trochu ineho receptu. Rozhodla som sa pridat aj tento druhy recept. Tieto buchty su tu velmi popularne pocas velkonocnych sviatkov.

16ks
porcií
15+90kysnutie minút
príprava
35 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Do mixerovej misky som pripravila muku, cukor, sol, kvasnice, kakao a vajicko. Vlazne mlieko s rozpustenym maslom som vyliala na pripravenu muku a mixerom som vymiesila jemne cesto.
  2. Ked bolo cesto vymiesene pridala som cokoladove ciapocky a susene brusnice. Mixerom som cesto este trochu premiesala.
  3. Vymiesene cesto som dala na teple miesto na hodinu nakysnut.
  4. Vykysnute cesto som prelozila na pracovnu dosku a premiesila som ho. Na ceste mam naznacenych 14 kusov, ale neskor som ho prekrojila na 16kusov.
  5. Kazdy kusok cesta som premiesila, buchticky som ulozila do vymastenej formy a nechala som ich este pol hodiny kysnut.
  6. Pokym mi buchty kysli pripravila som si mukovu pastu. Muku s cukrom a so studenou vodou som rozmiesala do hladka. Mukovu pastu som dala do igelitoveho vrecka. Jeden roh vrecka som odstrihla noznicami.
  7. Ked boli buchticky podkysnute mukovou pastou som na nich urobila krize.
  8. Buchticky som piekla vo vyhriatej rure 180C 35 minut. Upecene buchticky som vylozila na mriezku vychladnut.
  9. Teple buchticky som potrela glazurou ktoru som si pripravila rozmiesanim zelatiny, cukru a horucej vody.
  10. ---