Čokoládové suflé so zmrzlinou a horúcimi jahodami (fotorecept)

Autor receptu: natinella

Tento recept som raz vyskúšala len tak pre zábavu a odvtedy ho robím pri každej možnej príležitosti. Vhodný pre každého, kto miluje čokoládu :)

9
porcií

Postup

  1. V miske si vyšľaháme vajcia, cukor a rozpustené maslo.
  2. Vo vodnom kúpeli si rozpustíme čokoládu. Po vychladnutí ju pridáme do vajíčkovej zmesi. Nešľaháme, len miešame metličkou.
  3. Na zmes preosejeme múku a kakao a zamiešame. Vznikne nám hladké husté cesto.
  4. Cestom naplníme silikónové formičky. Použijeme všetko cesto, aj keby ste nechceli hneď piecť všetky koláčiky. Môžete si nechať naplnené formičky a upiecť koláče neskôr. Cesto totiž veľmi rýchlo tuhne a potom sa už nedá normálne naberať. Z takejto dávky vám výjde približne 9 koláčikov.
  5. Suflé dáme do rúry a pečieme. Stred by mal ostať tekutý, takže čas pečenia závisí od vašej rúry. Ja zvyknem piecť na 200° približne 10-12 minút. Zatiaľ čo sa suflé pečie, nadávkujeme si zmrzlinu. Najlepšia je vanilková alebo nejaká ovocná.
  6. Na panvici si podusíme jahody s cukrom, kým sa časť nerozpustí. Suflé podávame horúce (hneď po vybratí z rúry) s kopčekom zmrzliny poliate horúcimi jahodami. Dobrú chuť :)