Čokoládové šišky z tvarohového cesta (fotorecept)
Autor receptu: eviana
...rýchle, jednoduché, bez kysnutia cesta - sú naozaj skvelé, ľahučké, úžasnej chuti - jednu
dávku zje na posedenie môj syn, preto robievam z dvoch a viac dávok :)
10 porcií |
10 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- ...pripravíme si suroviny - rovno tu píšem množstvo surovín na dve dávky, takže kto chce robiť menej, tak si podľa potreby vydelí :) U nás niekedy aj dve dávky nestačia :)
- ...všetky suroviny dáme do väčšej misy a zmiešame spolu do kompaktného cesta. Ak sa Vám zdá cesto príliš lepivé (podľa druhu použitého tvarohu - ako sa udialo mne s týmto jemným), pridajte ešte 50-100 g múky. Hrudkovitý tvaroh má inú konzistenciu, cesto je menej lepivé.
- ...cesto sa nedáva vykysnúť, pracuje sa s ním hneď - rozložíme ho na vymúčenú dosku
- ......cesto vyvaľkáme na hrúbku cca 5 mm a malým vykrajovátkom vykrajujeme kolieska
- ...priebežne si ich ukladám na tácku, z ktorej ich potom hádžem do rozpáleného oleja.
Z tohto množstva je cca 60 šišiek (vo veľkosti slepačieho vajcia)
- ...dáme si rozpáliť olej (dosť veľa, aby boli šišky z polovice v ňom ponorené).
Kým sa rozpaľuje olej, zmiešame si v miske kakao s cukrom.
- ...šišky vysmážame v rozpálenom oleji - pri týchto malých kolieskach sú to šišky samootáčačky, netreba ich otáčať ručne :)
- ...keď sú pekné červené vyberieme ich z oleja na čisté papierové obrúsky, aby z nich vytiahli prebytočnú mastnotu ...
- ...a hneď - ešte horúce ich obalíme v mixe kakaa a cukru
- A je hotovo - kakaovo-cukrový obal spraví na šiškách chutnú chrumkavú čokoládovú krustu. Sú fakt neodolateľné :)