Čokoládové šišky z tvarohového cesta (fotorecept)

Autor receptu: eviana

...rýchle, jednoduché, bez kysnutia cesta - sú naozaj skvelé, ľahučké, úžasnej chuti - jednu dávku zje na posedenie môj syn, preto robievam z dvoch a viac dávok :)

10
porcií
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. ...pripravíme si suroviny - rovno tu píšem množstvo surovín na dve dávky, takže kto chce robiť menej, tak si podľa potreby vydelí :) U nás niekedy aj dve dávky nestačia :)
  2. ...všetky suroviny dáme do väčšej misy a zmiešame spolu do kompaktného cesta. Ak sa Vám zdá cesto príliš lepivé (podľa druhu použitého tvarohu - ako sa udialo mne s týmto jemným), pridajte ešte 50-100 g múky. Hrudkovitý tvaroh má inú konzistenciu, cesto je menej lepivé.
  3. ...cesto sa nedáva vykysnúť, pracuje sa s ním hneď - rozložíme ho na vymúčenú dosku
  4. ......cesto vyvaľkáme na hrúbku cca 5 mm a malým vykrajovátkom vykrajujeme kolieska
  5. ...priebežne si ich ukladám na tácku, z ktorej ich potom hádžem do rozpáleného oleja. Z tohto množstva je cca 60 šišiek (vo veľkosti slepačieho vajcia)
  6. ...dáme si rozpáliť olej (dosť veľa, aby boli šišky z polovice v ňom ponorené). Kým sa rozpaľuje olej, zmiešame si v miske kakao s cukrom.
  7. ...šišky vysmážame v rozpálenom oleji - pri týchto malých kolieskach sú to šišky samootáčačky, netreba ich otáčať ručne :)
  8. ...keď sú pekné červené vyberieme ich z oleja na čisté papierové obrúsky, aby z nich vytiahli prebytočnú mastnotu ...
  9. ...a hneď - ešte horúce ich obalíme v mixe kakaa a cukru
  10. A je hotovo - kakaovo-cukrový obal spraví na šiškách chutnú chrumkavú čokoládovú krustu. Sú fakt neodolateľné :)