Čokoládový zákusok
Čokoládový zákusok

Čokoládové rezy so šľahačkou fotorecept

izabella929 - fotkaizabella929, 16. marca 2019

Na tento víkend úplne jednoduché málo pracné čokoládové rezy

18
porcií
50 minút
príprava
2x10 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto (2x):
4 ks
4 PL
4 PL
1 PL vrchovatá
1 KL
na špic noža
Krém:
500 ml
1 bal
1 PL vrchovatá
100 g
100 g
250 g
1 PL
Na vrch:
500 ml (33%)
2 bal
1 PL
1 PL
Na potretie:
2 PL




Postup

  1. 1

    Vajcia s cukrom som vymiešala do peny.

    Čokoládové rezy so šľahačkou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Múku, prášok do pečiva, kakao a sódu som zmiešala a preosiala na 3x do cesta a opatrne vmiešala.

    Čokoládové rezy so šľahačkou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Plech 27x37 cm som vystlala papierom na pečenie, cesto som vyliala a zarovnala. Rúru som nechala vyhriať na 180 °C a piekla 10 minút. Kým sa piekol prvý korpus, pripravila som cesto aj na druhý korpus a piekol sa tak isto ako prvý.

    Čokoládové rezy so šľahačkou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    A oba korpusy upečené.

    Čokoládové rezy so šľahačkou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pripravila som krém: V mlieku som vymiešala Zlatý klas, pridala som kakao a uvarila hustú kašu, nechala som ju vychladiť. Kým sa chladila, maslo s cukrom som vymiešala do peny a po lyžici som pridávala vychladnutú kašu, napokon som pridala roztopenú čokoládu a rum a krém odložila do chladničky.

    Čokoládové rezy so šľahačkou (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Keď som mala všetko pripravené, zostavila som koláč. Na podnos som položila prvý korpus a natrela som ho horúcim jahodovým lekvárom.

    Čokoládové rezy so šľahačkou (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Na lekvár som natrela krém...

    Čokoládové rezy so šľahačkou (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    ...a zakryla som druhým korpusom. Na korpus som položila papier na pečenie, krájaciu dosku a 2 kg múky a do rána uložila stuhnúť.

    Čokoládové rezy so šľahačkou (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Na druhý deň som pripravila šľahačku zo smotany, Smetafixu a cukru. Šľahačku som rozdelila na polovicu. Prvú som natrela na vrch zákusku a do druhej som pridala kakao a dala do chladničky aj s koláčom. Koláč som krájala horúcim mokrým nožom a potom zdobila odloženou kakaovou šľahačkou.

    Čokoládové rezy so šľahačkou (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Prajem vám dobrú chuť.

    Čokoládové rezy so šľahačkou (fotorecept) - obrázok 10

Diskusia k receptu

grejsy
Krásne rezy čokoládové si upiekla. Kde ty chodíš na tie krémy,? po každý raz je niečím vynimocny. Super zákusky.
siisa
Čokoládové má asi každý rád a so šľahačkou super kombinácia. Krásne si ich upiekla . Hneď by som si dala ku káve.
izabella929
@grejsy , krémy, ale aj korpusy si už tvorím podľa seba..nikdy nepečiem podľa receptu, aj keď niečo výnimočné ešte občas na nete nájdem..prispôsobím si ho k svojim plechom..no a naučila som sa, že nie všetkému, čo sa tvári zaujímavo sa dá aj veriť..takže si každý krém dotvorím podľa mojich chutí a podľa toho, čo uznám za vhodné v nich použiť...za tie roky čo pečiem, videla som množstvo krásne zaujímavých zákuskov, len skutočnosť bola po upečení celkom iná..takže mnoho z mojich zákuskov sa sem ani nedostalo, bolo použiteľné akurát na guľky..vďaka za komentár..)
zolik
Rozpis 1x cesto kakaove mi akurat super vyslo do tortovej 18cm formy. Rozkrojene som pofrkala rumom, natrela cernicovym lekvarom a naplnila plnkou z mascarpone, holandskeho kakaa a kompotovaneho ananasu. Poliala horkou cokoladou a ozdobila orechami.
Co je ale zaujimave: kusok mi ostal v chladnicke tyzden. Tento korpus je jednoducho bombovy!
Dakujem a pozdravujem.


1x haji
izabella929
@redakcia (20.5.2020 20:52)

Teší ma že si upiekla moje rezy v podobe torty,,,moje zákusky vydržia v chladničke aj dva týždne a sú vždy výborne..len si potvrdila všetkým čo sa boja po mne piecť moje koláče,že sa nemajú čoho obávať,,, nikdy by som s m nedala nič ,čo nie kvalitné,,,na zakusku ste si iste pochutnali...ďakujem pekne za foto aj za komentár...
kikuska02
Je výborný treba dať pozor pri výbere masla do krému. Zjednodušila som si ho tým že som suroviny na cesto preosiala iba raz ?, a na vrch som nerobila kopčeky a ani som nedávala horúci džem ?. Ďakujem krásne za recept nemám veľké skúsenosti a zvládla som ho sama, je ako z cukrárne budem robiť aj nabudúce ??


1x haji
lubica8
@Izabella929 Dobrý deň, chcem sa spytať či je krém dostatočne tuhý na plnenie torty a chcela by som ešte poradiť s akým ovocím by bol vhodný skombinovať do torty. Ďakujem krásne za odpoveď
izabella929
@lubica8 (27.10.2022 17:12)
Všetky moje krémy sú pred použitím overené v chladničke, či budú držat tvar..nikdy sa mi nestalo, že by tiekli, taký krém nerobím..keď uvarím zo 700 ml. mlieka a 9 pl.krupice kašu, pridám do krému 70 g práškového cukru a 250 g masla, toto je zostava, ktorá drží svoj tvar..nerada presladzujem moje krémy...mám overené, že 70 g cukru úplne stačí...mnoho cukru riedi krém..vďaka za komentár, no žiaľ nevidela som ho skôr, preto až teraz po roku odpovedám...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia