Čokoládový zákusok

Čokoládové rezy s tvarohovo-mascarpone krémom (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Dnešný víkendový zákusok v znamení čokolády, s vynikajúcim krémom z tvarohu a mascarpone.

20
porcií
60 minút
príprava
3x10 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Pripravila som si 3 x kakaové korpusy. Pokiaľ sa piekol prvý korpus, pripravila som si cesto na druhý i tretí. V miske som vymiešala vajcia s cukrom do peny. Zmiešala som múku, prášok do pečiva, sódu a kakao a cez sitko som na 3x preosiala a vmiešala do cesta.
  2. Rúru som nechala vyhriať na 180 st. a piekli sa 10 min použila som plech 27x37cm vystlaný papierom na pečenie. Upečené korpusy som ošúpala z kože a chladila na mriežke.
  3. Pokiaľ sa chladili korpusy, pripravila som si krém. V mise som vymiešala tvaroh, mascarpone a strúhanú citrónovú kôru a šťavu. Pridala som kryštálový cukor.
  4. V mise nad parou som nechala roztopiť bielu čokoládu, do ktorej som pridala aj 1 PL smotany. Roztopenú čokoládu som vmiešala do krému.
  5. Krém som rozdelila na 2 rovnaké časti a uložila do chladničky stuhnúť.
  6. Na podnos som uložila prvý korpus. Natrela som ho horúcim slivkovým džemom s kakaom. V tomto džeme som pri varení použila i strúhané mandle.
  7. Na džem som natrela prvú polovicu krému.
  8. Položila som druhý korpus a natrela som ho opäť horúcim džemom. Natrela som na džem druhú polovicu krému.
  9. Položila som tretí korpus. Koláč som uložila do chladničky na noc, zaťažila som ho 3 kg múky. Ráno som ho vybrala z chladničky a natrela som vrch pod zdobenie horúcim džemom a nechala v chladničke stuhnúť. Parížsku šľahačku som pripravila deň vopred. Teraz som ju mixérom vyšľahala a uložila do chladničky stuhnúť. Pred zdobením šľahačkou, nechám koláč poriadne vychladiť.
  10. Parížsku šľahačku som po vyšľahaní vložila do cukrárskeho vrecka a ozdobila už nakrájané zákusky. Nie je nutné zdobiť parížskou šľahačkou. Môžete poliať iba čoko polevou, alebo posypať cukrom. Prajem vám dobrú chuť.