Čokoládový zákusok
Čokoládové rezy s tvarohovo-mascarpone krémom (fotorecept)
Autor receptu: izabella929
Dnešný víkendový zákusok v znamení čokolády, s vynikajúcim krémom z tvarohu a mascarpone.
20 porcií |
60 minút príprava |
3x10 minút na 180 °C |
Postup
- Pripravila som si 3 x kakaové korpusy. Pokiaľ sa piekol prvý korpus, pripravila som si cesto na druhý i tretí. V miske som vymiešala vajcia s cukrom do peny. Zmiešala som múku, prášok do pečiva, sódu a kakao a cez sitko som na 3x preosiala a vmiešala do cesta.
- Rúru som nechala vyhriať na 180 st. a piekli sa 10 min použila som plech 27x37cm vystlaný papierom na pečenie. Upečené korpusy som ošúpala z kože a chladila na mriežke.
- Pokiaľ sa chladili korpusy, pripravila som si krém. V mise som vymiešala tvaroh, mascarpone a strúhanú citrónovú kôru a šťavu. Pridala som kryštálový cukor.
- V mise nad parou som nechala roztopiť bielu čokoládu, do ktorej som pridala aj 1 PL smotany. Roztopenú čokoládu som vmiešala do krému.
- Krém som rozdelila na 2 rovnaké časti a uložila do chladničky stuhnúť.
- Na podnos som uložila prvý korpus. Natrela som ho horúcim slivkovým džemom s kakaom. V tomto džeme som pri varení použila i strúhané mandle.
- Na džem som natrela prvú polovicu krému.
- Položila som druhý korpus a natrela som ho opäť horúcim džemom. Natrela som na džem druhú polovicu krému.
- Položila som tretí korpus. Koláč som uložila do chladničky na noc, zaťažila som ho 3 kg múky. Ráno som ho vybrala z chladničky a natrela som vrch pod zdobenie horúcim džemom a nechala v chladničke stuhnúť. Parížsku šľahačku som pripravila deň vopred. Teraz som ju mixérom vyšľahala a uložila do chladničky stuhnúť. Pred zdobením šľahačkou, nechám koláč poriadne vychladiť.
- Parížsku šľahačku som po vyšľahaní vložila do cukrárskeho vrecka a ozdobila už nakrájané zákusky.
Nie je nutné zdobiť parížskou šľahačkou. Môžete poliať iba čoko polevou, alebo posypať cukrom. Prajem vám dobrú chuť.