Čokoládové rezy s parížskou šľahačkou (fotorecept)
Autor receptu: izabella929
Náš nedeľný zákusok tentoraz obľúbené čokoládové rezy, ktoré som plnila aj zdobila parížskou šľahačkou..
20 porcií |
60 minút príprava |
2x10 minút na 180 °C |
Postup
- Najprv som si deň vopred pripravila parížsku šľahačku..do rajnice som dala šľahačku a horkú čokoládu som do nej nalámala...zmes som nechala zovrieť..
- keď sa celkom čokoláda roztopila a všetko sa uvarilo, nechala som vychladiť a uložila do chladničky do druhého dňa..
- pripravila som si cesto..Do misy som rozbila 4 vajcia ,pridala som cukor a vymiešala do peny..
- zmiešala som múku ,prášok so pečiva a kakao , postupne som osievala do cesta a opatrne vmiešala..
- trúbu som nechala vyhriať na 180 st. a korpus sa piekol 10 min.pokiaľ sa piekol prvý, pripravila som si cesto na druhý korpus...keby som veľmi chcela, tak sa mi toto nepodarí, zabudla som do prvého cesta vmiešať kakao a až vtedy som na to zistila, keď už bolo cesta na plechu...šikovne som vrch poprášila kakaom a lyžicou som zmiešala...a tak mi vzniklo také strakaté cesto..korpusy som nechala vychladiť na mriežke..
- pripravila som si krém...v mlieku som vymiešala pudingové prášky a uvarila som hustú kašu...nechala som vychladiť...zatiaľ som si vymiešala maslo s cukrom do peny..postupne som do maslovej hmoty pridávala puding a vymiešala do peny..pridala som 2 PL koňak..
- krém som rozdelila na 2 časti...dala som ho stuhnúť dom chladničky..
- spodný, ten strakatý korpus som potrela horúcim jahodovým džemom....
- na džem som natrela väčšiu polovicu vanilkového krému...
- pripravila som si kapučínový sirup namáčala som v ňom piškóty a ukladala som ich na vanilkový krém..
- šľahačku som vybrala z chladničky a vyšľahala som ju elektrickým mixérom..vznikla úplne tvrdá hmota, ktorú som natrela na piškóty...niečo málo som si odložila na zdobenie vrchu..
- a prikryla som ju kakaovým korpusom...uložila som do chladničky stuhnúť, ale na celú noc som koláč zaťažila knihou..
- ráno som vrch kakaového korpusu potrela odloženým krémom...vrch som zdobila odloženou parížskou šľahačkou až po pokrájaní na rezy..
- prajem vám dobrú chuť..