Čokoládové rezy s parížskou šľahačkou (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Náš nedeľný zákusok tentoraz obľúbené čokoládové rezy, ktoré som plnila aj zdobila parížskou šľahačkou..

20
porcií
60 minút
príprava
2x10 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Najprv som si deň vopred pripravila parížsku šľahačku..do rajnice som dala šľahačku a horkú čokoládu som do nej nalámala...zmes som nechala zovrieť..
  2. keď sa celkom čokoláda roztopila a všetko sa uvarilo, nechala som vychladiť a uložila do chladničky do druhého dňa..
  3. pripravila som si cesto..Do misy som rozbila 4 vajcia ,pridala som cukor a vymiešala do peny..
  4. zmiešala som múku ,prášok so pečiva a kakao , postupne som osievala do cesta a opatrne vmiešala..
  5. trúbu som nechala vyhriať na 180 st. a korpus sa piekol 10 min.pokiaľ sa piekol prvý, pripravila som si cesto na druhý korpus...keby som veľmi chcela, tak sa mi toto nepodarí, zabudla som do prvého cesta vmiešať kakao a až vtedy som na to zistila, keď už bolo cesta na plechu...šikovne som vrch poprášila kakaom a lyžicou som zmiešala...a tak mi vzniklo také strakaté cesto..korpusy som nechala vychladiť na mriežke..
  6. pripravila som si krém...v mlieku som vymiešala pudingové prášky a uvarila som hustú kašu...nechala som vychladiť...zatiaľ som si vymiešala maslo s cukrom do peny..postupne som do maslovej hmoty pridávala puding a vymiešala do peny..pridala som 2 PL koňak..
  7. krém som rozdelila na 2 časti...dala som ho stuhnúť dom chladničky..
  8. spodný, ten strakatý korpus som potrela horúcim jahodovým džemom....
  9. na džem som natrela väčšiu polovicu vanilkového krému...
  10. pripravila som si kapučínový sirup namáčala som v ňom piškóty a ukladala som ich na vanilkový krém..
  11. šľahačku som vybrala z chladničky a vyšľahala som ju elektrickým mixérom..vznikla úplne tvrdá hmota, ktorú som natrela na piškóty...niečo málo som si odložila na zdobenie vrchu..
  12. a prikryla som ju kakaovým korpusom...uložila som do chladničky stuhnúť, ale na celú noc som koláč zaťažila knihou..
  13. ráno som vrch kakaového korpusu potrela odloženým krémom...vrch som zdobila odloženou parížskou šľahačkou až po pokrájaní na rezy..
  14. prajem vám dobrú chuť..