Čokoládové palacinky

Čokoládové palacinky s tvarohom a žltým melónom

Autor receptu: kucharocka123

Hrnčekový recept na lahodné palacinky z liateho, čokoládového palacinkového cesta naplnené tvarohom.* Dominuje v nich horká čokoláda v kombinácii s kúskami rozvoniavajúceho a sladkého žltého melóna. Výborné ako sladký štart dňa.

10
porcií
20 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Na dávkovanie surovín si pripravíme hrnček o objeme 250 ml.
  2. Žltý melón dôkladne umyjeme, rozkrojíme napoly, lyžicou vydlabeme jadierka, dužinu v každej polovici nakrájame na plátky, z nich potom na kocky, ktoré jednoducho lyžicou vyberieme.
  3. Do nádoby na prípravu cesta nalámeme na malé kúsky čokoládu, zalejeme polovicou hrnčeka (125 ml) horúceho mlieka, ktoré odoberieme z celkového množstva v rozpise, necháme 2-3 minúty postáť a následne dohladka vymiešame.
  4. Prilejeme ostatné mlieko a metličkou zľahka rozšľaháme, aby sa suroviny spojili.
  5. Za stáleho miešania a po menších dávkach pridáme preosiatu múku, štipku soli, potom vajíčka a metličkou vymiešame cesto, ktoré necháme odpočívať pri izbovej teplote cca 15 minút.
  6. Na rozohriatu panvicu s pár kvapkami oleja alebo kúskom roztopeného masla naberačkou nalejeme tenkú vrstvu cesta, aby pokrylo celé dno a na miernom ohni opekáme. Po cca 2 minútach palacinku obrátime na druhú stranu a dopečieme. Postup opakujeme, kým cesto neminieme.
  7. Čokoládové palacinky naplníme ochuteným tvarohom a pri servírovaní podávame s kúskami žltého melónu. Z daného množstva surovín pripravíme cca 10 ks stredne veľkých palaciniek.
  8. Dobrú chuť!