Čokoládové molleux s chuťou vianočných perníčkov

Bjorn Juhnke
šéfkuchár Kempinski hotela Riverpark v Bratislave, 11. novembra 2011
Čokoládové molleux s chuťou vianočných perníčkov
Foto: Pravda - Ivan Majerský

Suroviny

120 g
120 g
2 ks
2 ks
150 g
50 g
1 PL




Postup

  1. 1

    Rúru predhrejeme na 180 stupňov. Vezmeme 4 kávové šálky (alebo iné podobné formy) a vymažeme ich maslom.

  2. 2

    Maslo a čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli. Zmiešame vajcia, cukor, perníkové korenie a múku a zmes vlejeme do rozpustenej čokolády a zamiešame.

  3. 3

    Hotovú zmes rozdelíme na štyri porcie a nalejeme do šálok (alebo iných foriem). Pečieme v rúre asi 12 minút.

  4. 4

    Po dopečení necháme vychladnúť asi 2 minúty. Koláče vyklopíme zo šálok, posypeme práškovým cukrom a naaranžujeme na tanier.

  5. 5

    Podávame s kompótom, zmrzlinou alebo čokoládovým toppingom.

  6. 6

    Náš tip: Perníkové korenie dodá dezertu vianočnú chuť. Pre umocnenie efektu podávame s tradičným vianočným pečivom.

Diskusia k receptu

jamarlen
skvelý rýchly koláčik, chvalabohu hneď aj naporciovaný pre nás, čo pri dobrotách nemajú dna a jedia, kým vidia:)))
babidka
Mne sa tiez paci tento dezertik - aj to , ze je ho tak akurat aby sa rodina neprepchavala sladkym viac ako treba:-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia