Čokoládové medovníky plnené marcipánom (fotorecept)
Autor receptu: palokuchki
Tento recept som sem vlozila este minuly rok v decembri. Nemala som cas ho dokoncit a po novych upravach na Vareche som nemala k nemu pristup. Dnes som poprosila Andreu o moznost tento recept znovu otvorit a dokoncit ho. Perniky su vhodne upiect nielen na Vianoce, ale aj hocikedy pocas celeho roku.
48 ks porcií |
35 minút príprava |
45 minút na 180 °C |
Postup
- V miske nad parou som zmiesala dokopy maslo, cukor a med. Miesala som to pokym sa zmes zahriala na teplotu 40C.
- Do teplej medovej zmesi som pridala mlete klinceky, aniz, nastruhany zazvor, skoricovy cukor, sodu bikarbonu a prasok do peciva. Vsetko som spolu premiesala.
- Potom som pridala muku
- a rozslahane vajicko. Zmes som najprv premiesala varechou
- a potom som to rukami spracovala na jemne cesto. Cesto som zabalila do potravinarskej folie a odlozila som ho na chladne miesto.
- Medzitym ako mi cesto odpocivalo urobila som si marcipanovu hmotu podla receptu od @janger http://varecha.pravda.sk/recepty/mandlova-plnka-z-holandska-fotorecept/22604-recept.html , ale ja som pouzila len bielok z vajca. Ak sa vam to nebude dat spojit pridavajte po kvapkach vodu.
- Odlezane cesto som vyvalkala na hrubku asi 2-3 mm a formickou som z neho vykrojila srdiecka.
- Mandlovu hmotu som vyvalkala na papieri na pecenie. Formickou, ktora bola o trochu mensia ako ta prva som z hmoty povykrajovala srdiecka.
- Srdiecka z cesta som poukladala na plech a na ne som dala mandlove srdiecka. Boky cesta som potrela vodou.
- Na vrch som este polozila cestove srdiecka a pozatlacala som boky keksikov.
- Keksiky som piekla vo vyhriatej rure 180C 15 minut. Keksiky mozeme posypat praskovym cukrom zmiesanym s vanilkovym cukrom.
- Alebo ich mozeme ponamacat v rozpustenej cokolade
- a postriekat irozpustenou bielou cokoladou.
- ---