Čokoládové košíčky plnené s čokoládovo orieškovou ganache

Autor receptu: figovnik

www.figovnik.com

Suroviny

Postup

  1. Postup košíčky : čokoládu si temperujeme a vylievame formu tak, že spravíme iba škrupinku. Necháme schladiť. Ničím neplníme ani neuzatvárame košíček. Iba vyklopíme hotové košíčky. Je treba dávať pozor, lebo košíčky sú veľmi krehké. Ideálne je tieto košíčky robiť vo forme, ktorá je magnetická, nakoľko tá má spodnú časť takú, ktorá sa dá dať dole a tak sa ľahšie vyberajú košíčky. Pre koho nie je jasný pojem temperovanie čokolády: http://varecha.pravda.sk/recepty/pralinky-vseobecne-postup-vyroby/41420-recept.html
  2. Postup – plnka: Do menšieho hrnca si dáme smotanu a zohrievame a necháme trochu zovrieť. Potom odstavíme vmiešame na kúsky polámanú čokoládu a pridáme oriešky. Plnku necháme vychladnúť – až potom plníme košíčky.
  3. Ja som robila aj verziu kde som na spodok dala trochu karamelovej plnky a na to až orieškovú. Karamelová plnka: http://varecha.pravda.sk/recepty/karamelove-pralinky/41439-recept.html Na záver môžme ozdobiť podľa fantázie.
  4. Moje iné pralinky...