Čokoládové košíčky plnené s čokoládovo orieškovou ganache

figovnik - bez fotkyfigovnik, 11. februára 2014
Čokoládové košíčky plnené s čokoládovo orieškovou ganache
Foto: figovnik

www.figovnik.com

Suroviny

Na košíčky:
200 g
Plnka oriešková:
100 g
100 g
100 ml

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Postup košíčky : čokoládu si temperujeme a vylievame formu tak, že spravíme iba škrupinku. Necháme schladiť. Ničím neplníme ani neuzatvárame košíček. Iba vyklopíme hotové košíčky. Je treba dávať pozor, lebo košíčky sú veľmi krehké. Ideálne je tieto košíčky robiť vo forme, ktorá je magnetická, nakoľko tá má spodnú časť takú, ktorá sa dá dať dole a tak sa ľahšie vyberajú košíčky. Pre koho nie je jasný pojem temperovanie čokolády: http://varecha.pravda.sk/recepty/pralinky-vseobecne-postup-vyroby/41420-recept.html

    Čokoládové košíčky plnené s čokoládovo orieškovou ganache - obrázok 1
  2. 2

    Postup – plnka: Do menšieho hrnca si dáme smotanu a zohrievame a necháme trochu zovrieť. Potom odstavíme vmiešame na kúsky polámanú čokoládu a pridáme oriešky. Plnku necháme vychladnúť – až potom plníme košíčky.

    Čokoládové košíčky plnené s čokoládovo orieškovou ganache - obrázok 2
  3. 3

    Ja som robila aj verziu kde som na spodok dala trochu karamelovej plnky a na to až orieškovú. Karamelová plnka: http://varecha.pravda.sk/recepty/karamelove-pralinky/41439-recept.html Na záver môžme ozdobiť podľa fantázie.

    Čokoládové košíčky plnené s čokoládovo orieškovou ganache - obrázok 3
  4. 4

    Moje iné pralinky...

    Čokoládové košíčky plnené s čokoládovo orieškovou ganache - obrázok 4

Diskusia k receptu

24 komentárov k receptu
Zdobenie transeferovou fóliou : Transferová fólia je priesvitná fólia, na ktorej je potlač z kakaového masla. Preto je táto fólia jedlá. Môže mať rôznu farbu s rôznymi tvarmi. Pri pralinkách sa dá používať viacerými spôsobmi. Ja som zatiaľ skúšala 2 spôsoby. 1. ak používame magnetickú formu - magnetická forma sa otvorí vloží sa do nej fólia, zatvorí sa a môžeme do nej vylievať čokoládu. Čokoláda sa priamo leje na fóliu, preto keď sú pralinky hotové a vyklopené tak potlač z fólie zostane na pralinke. Takto som to robila napr. tu :  varecha.pravda.sk/recepty/pralinky-vlassky-orech-a-rum/41...
2. ak používame obyčajnú formu. Spravíme si pralinky, fóliu si nastriháme na malé kúsky (približne veľkosti pralinky, ale trochu väčšie), každú jednu pralinku si nahrejem na povrchu zapalovačom, nalepím fóliu nechám stuhnúť a potom fóliu strhnem, potlač ostane na pralinke. Tento spôsob je nepresný a ešte aj komplikovanejší. Takto som to robila tu :  varecha.pravda.sk/recepty/malinove-pralinky/41437-recept....
Rozdiel je dosť vidno. Pozor pri používaní fólie sa vždy uistime, že ju prikladáme správnou stranou. Na jednej strane je hladká - nie tou stranou, na druhej je cítiť potlač - tak s tou :) dúfam, že som pomohla.. :)
Mimochodom, ako som už viackrát písala aj pri iných mojich receptoch : rada celý pralinkový proces ukážem a naučím hocikomu. Kľudne ak by ste sa zozbierali viaceré tak si niekde dáme stretávku, ale kľudne aj u mňa doma. Všetko ukážem, predvediem, popíšem, mohli by ste si to samé vyskúšať a výrobky zobrať so sebou.... za cenu materiálu ! - ktorý by ste si aj tak zobrali :)
nááádhera, ja zatiaľ len zbieram rôzne formičky, no ešte som sa neodhodlala, čokoládu milujem a aj ked som momentálne rozhodnutá vyhnúť sa sladkému, čokoláda ma vždy dostane. :) Idem hneď pozrieť Tvoje ďalšie recepty, či sa bude niečo dať použiť aj do tých mojich ,,silikónových" :) dávam 5* tešim sa na ďalšie Tvoje recepty
Ďakujem pekne ! @broskynqua nečakaj na nič vyskúšaj ! bude sa ti to páčiť. So silikónovými sa ľahšie robí hlavne pre začiatočníka..väčšinu mojich plniek vieš urobiť..skôr tie tekuté neodporúčam v silikónovych, inak ostatné áno. Vyslovene tieto košíčky sa robia 100x ľahšie a jednoduchšie v silikónovej forme.. :)) keď potrebuješ radu kľudne napíš :)
Ďakujem za vysvetlenie. Používam čokotransfer, aj formy na pralinky mám, len tá tvoja dokonalá pretlač vzoru pri zúbkovanej pralinke...no, kto umí, umí :D musím sa ešte veľa učiť
Jasné. Ja som použila nevhodný názov. Doma mám presne ten vzor s notami... Takže fólia so vzorom je proste transferová fólia a nie čokotransfer.
Tak díky a nech sa darí v tvojej prekrásnej práci
@figovnik , idem oči nechať na Tvojich pralinkách, hoci nie som veľmi na sladké vrátane čoko, ale pre mňa veľké umenie a neviem, neviem, či by som ho zvládla, nech by som akokoľvek chcela potešiť mojich čokoládových blízkych :-) Viem si predstaviť, že by som ešte začala napr. s vanilka & whisky guľôčkami...

Pridaj komentár k receptu: