Čokoládový koláč
Čokoládové brownies so šľahačkou a s malinovou omáčkou
Autor receptu: redakcia
10 porcií |
50 minút príprava |
45 minút na 165 °C |
Postup- Brownies: Čokoládu rozpustíme s maslom vo vodnom kúpeli. Do rozpustenej zmesi pridáme najemno nasekané oriešky a marhule. V miske
zmiešame kakao, múku, prášok do pečiva, cukor a pridáme čokoládovú zmes. Dobre premiešame,
na záver pridáme vajcia. Premiešame a cesto vylejeme na plech vyložený papierom na pečenie. Dáme piecť
na 45 minút do rúry vyhriatej na 165 stupňov.
- Malinová omáčka: Do malého hrnca dáme cukor, vodu a zvaríme. Keď sa cukor rozpustí, pridáme prvú polovicu malín
a pomaly varíme 30 minút. Potom odstavíme a pridáme druhú polovicu malín.
- Brownies podávame s malinovou omáčkou a vyšľahanou smotanou.
|