Čokoládový koláč

Čokoládové brownies so šľahačkou a s malinovou omáčkou

Autor receptu: redakcia

10
porcií
50 minút
príprava
45 minút
na 165 °C

Suroviny

Postup

  1. Brownies: Čokoládu rozpustíme s maslom vo vodnom kúpeli. Do rozpustenej zmesi pridáme najemno nasekané oriešky a marhule. V miske zmiešame kakao, múku, prášok do pečiva, cukor a pridáme čokoládovú zmes. Dobre premiešame, na záver pridáme vajcia. Premiešame a cesto vylejeme na plech vyložený papierom na pečenie. Dáme piecť na 45 minút do rúry vyhriatej na 165 stupňov.
  2. Malinová omáčka: Do malého hrnca dáme cukor, vodu a zvaríme. Keď sa cukor rozpustí, pridáme prvú polovicu malín a pomaly varíme 30 minút. Potom odstavíme a pridáme druhú polovicu malín.
  3. Brownies podávame s malinovou omáčkou a vyšľahanou smotanou.