Čokoládový dezert

Čokoládové bezlepkové „brownies“ s lieskovcami

Autor receptu: redakcia

Suroviny

Postup

  1. Lieskové oriešky nasucho opražíme a necháme vychladnúť. Nad vodným kúpeľom v miske rozpustíme maslo, čokoládu a med. Banán spolu s avokádom najemno rozmixujeme, pridáme kakao, nasekané lieskové oriešky, vanilkovú arómu a rozpustenú čokoládu s maslom a medom. Všetko spolu dôkladne premiešame.
  2. Zmes vlejeme do formy (odporúčaná výška 1,5–2 cm) a dáme na hodinu do mrazničky. Pred naliatím zmesi je vhodné formu vystlať papierom na pečenie alebo potravinárskou fóliou. Dezert sa potom lepšie vyklápa z formy.
  3. Po hodine vyberieme, vyklopíme na dosku a nakrájame na štvorce. Uchovávame v chladničke.