Čokoládový dezert
Čokoládové bezlepkové „brownies“ s lieskovcami
Autor receptu: redakcia
Postup- Lieskové oriešky nasucho opražíme a necháme vychladnúť. Nad vodným kúpeľom v miske
rozpustíme maslo, čokoládu a med.
Banán spolu s avokádom najemno
rozmixujeme, pridáme kakao, nasekané lieskové oriešky, vanilkovú arómu a rozpustenú
čokoládu s maslom a medom. Všetko spolu dôkladne premiešame.
- Zmes vlejeme do formy (odporúčaná výška 1,5–2 cm) a dáme na
hodinu do mrazničky. Pred naliatím zmesi je vhodné formu vystlať
papierom na pečenie alebo potravinárskou
fóliou. Dezert sa potom lepšie vyklápa z formy.
- Po hodine vyberieme, vyklopíme na dosku
a nakrájame na štvorce. Uchovávame v chladničke.
|