Čokoládová zmrzlina (fotorecept)

Autor receptu: lubieta

Rýchla a ľahká príprava tejto fajnej letnej pochútky :) Naozajstná čokoládová :)

10
porcií
10 minút
príprava

Postup

  1. Nachystáme si všetky suroviny okrem mlieka to si rozdelíme na 300 a 100 ml . 300 ml mlieka odložíme do chladničky budeme ho potrebovať studenééé :)
  2. Do misky si rozlámeme čokoládu , ja som použila aj mliečnu aj horkú ale kto chce môže použiť len rovnaký druh :) alebo aj bielu ak máte radsej tú čokoladku :) zmrzlinka bude výýýýborná aj s tou :)čokoládu podlejeme 50 ml miekom ( polovicou z tých 100ml ) a dáme do mikrovlnky rozpustit , po 15 sekundách vždy premiešame až nám vznikne hustý krémik :)
  3. Dolejeme zvyšné mliečko :) tých 50 ml
  4. Teraz prichádza čas na vyšľahanie šľahačky(300 ml studeného mlieka vymiešame s práškovou šlahačkou)môžete to aj podla postupu na šlahačke kde sa pridáva aj cukor ale podľa mňa výsledná zmrzka je dosť sladká. Takže ja som ju vyšľahala bez cukru do POLOTUHA
  5. Primiešame rum alebo rumovú arómu a kakao a premiešame nech nemame žiadne hrudky kakaa :)
  6. Vmiešame roztopenú a hlavne vychladnutú čokoládu a môžme dať do mrazničky ja nepremiešavam ostáva jemná len ked je v mrazničke viac hodín stvrdne vtedy ju treba nechať pár minút nech zmäkne :)
  7. Ešte zvyknem odložit trochu roztopenej čokolady a vyšlahanej šlahačky bokom a nakvapkám ju do vymiešanej zmrzky , necham hodku nech ztuhne pootom premiešam a mam v zmrzke kusky čokolady a mliečka :) Dobrú chuť :)