Čokoládová torta v bodkovanom golieri fotorecept

babav - fotkababav, 26. februára 2012
Čokoládová torta v bodkovanom golieri (fotorecept)
Foto: babav

Vlacna cokoladova torta chutna aj bez kremovej plnky.

8-10
porcií
50 minút
príprava
45 minút
na 180 °C

Suroviny

125 g
125 g
2 ks celé
160 g
125 g
40 g
1 cl
60 g
podla potreby na posypanie
1 cl
185 ml
Cokoladova poleva:
150 g
125 g
80 ml
Cokoladovy golier:
40 g
80 g




Postup

  1. 1

    Suroviny:

    Čokoládová torta v bodkovanom golieri (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Odmerane a odvazene ingrediencie:

    Čokoládová torta v bodkovanom golieri (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Maslo vyslahame s cukrom a vanilkou v mensej miske do penista , potom po jednom prislahame vajcia a jahodovy dzem.Vyslahanu zmes prelozime do vacsej misy a spatulou primiesame preosiate suche ingrediencie striedavo s cmarom.Hotove cesto vylejeme do maslom vymastenej a mukou vysypanej tortovej formy (priemer 23 cm).

    Čokoládová torta v bodkovanom golieri (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pecieme v rure vyhriatej na 180 stupnov C 40-45 minut. Upeceny korpus vyklopime a nechame vychladnut.

    Čokoládová torta v bodkovanom golieri (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Biela poleva: na miernom ohni rozpustime bielu cokoladu a maslo ,pridame slahackovu smotanu ,vymiesame do hladka.Odstavime a nechame vychladnut.

    Čokoládová torta v bodkovanom golieri (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Cokoladovy golier : Odmeriame vysku torty .Z papiera na pecenie si odstrihneme pas ,ktory zodpoveda obvodu torty(priblizne 75x6,5 cm).Najskor na papier nakvapkame slzicky z rozpustenej bielej cokolady .Ked stvrdne ,nanesieme na celu dlzku papiera rozpustenu tmavu cokoladu.Takto pripraveny golier hned prenesieme na tortu , natretu vychladnutou polevu z bielej cokolady. Ako vidite ,nepodarilo sa mi to bezchybne ...odporucam pomocnika na ulozenie golierika...

    Čokoládová torta v bodkovanom golieri (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Tortu odlozime na par hodin do chladu .Papier sa zo stvrdnuteho goliera da stiahnut bez problemu.

    Čokoládová torta v bodkovanom golieri (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Pred servovanim tortu posypeme kvalitnym kakaom.Takto vyzerala moja torta.

    Čokoládová torta v bodkovanom golieri (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Takto by mala vyzerat ! Clovek sa zdokonaluje praxou ...nabuduce bude aj moja krajsia.Dolezite pre mna bolo ,ze vsetkym chutila;-)

    Čokoládová torta v bodkovanom golieri (fotorecept) - obrázok 9

Diskusia k receptu

damisa
zaujímavá torta, vyskúšam a na prvý pokus sa Ti celkom vydarila :D
marijanka712
@babav prekrásna tortička a ten fantastický gríf s tou čokoládou okolo za ten ti obzvlášť ďakujem hneď najbližie musím vyskúšať plnky vlastné čokoládové su na tej tortičke len plusom pre moju chuťové poháriky , pozastavila som sa pri pečení napísala si 350 stup. nepomýlila si sa v stupňoch u nás to ide na max.250 ked tak prosím oprav si to - ináč aj cesto perfektné -super torta ukladám do kk
vierik
Tortička je krásna,a ten golierik nemá chybu :ukladám, vyskúšam...:-)
bejgi
s tými puntíkmi je torta rozkošná , ukladám, to stojí za vyskúšanie a ver že tvoja sa mi páči viac :)
medovnicek
ten golierik nemá chybu, už aj odkladám receptík, je to super nápad
danielas
Torta je suprová,zaujímavá a nevšedná. Moc sa mi páči
tykadielko
je úžasná - veľmi sa mi páči ....mám rada koláče z cmaru - mne strašne chutia....určite ju vyskúšam :D
celeblith
veeelmi sa mi paci :) lekvar v ceste sa mi tiez velmi paci, urcite aj vdaka tomu bude taka jemnejsia @Babav myslis, ze by som tam mohla supnut aj pomarancovy?
babav
Dakujem vam vsetkym za nahliadnutie;-)@marijanka , vdaka za upozornenie..opravila som teplotu z 350 F na 180 C.
@torticka , na vareche si predsa tykame , ci nie? @celeblith , myslim si,
ze ano... dzem je v ceste pre zvlacnenie...a pomarancova chut je fajnova ;-)
salinka
Veeelmi pekna torta, ten golier je super napad. A viem si aj predstavit tu chut..........:-)))
kristina47
ja žasnem na čo vy všetko prídete,úžasné,ukladám a snáď sa aj o to pokúsim.
cica2
robila si ju s láskou, takže je velmi pekná a musí byť aj chuťovo mňam :-)...výborný nápad s tým čoko golierom, supér
celeblith
@babav este raz dakujem za skvely receptik, uz som aj posunula dalej, lebo ked som ho priniesla kolegynkam z roboty tak sa rozplyvali :) jednoznacne mal uspech :)
robila som s pomarancovym dzemom- velmi dobra kombinacia a kedze mi trochu lekvaru zostalo, potrela som este horuci kolac a az potom davala biely krem :) a maslo s cokoladou som nechala uplne vychladnut a az potom zaslahala slahacku :) ale chut je uuuzasna
babav
@celeblith ,tesim sa ,ze sa ti recept vydaril...pomarancovy dzem iste chutil este lepsie ako jahodovy...ma vyraznejsiu chut .... potriet teply korpus dzemom je vyborny napad ;-))
zuzana27
Výborný nápad,vyzerá úžasne.Dnes ju idem vyskúšať,dcéra má zajtra 11 rokov a miluje čokoládu.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia