Čokoládová torta s čerešňami

Autor receptu: egreska

Suroviny

Postup

  1. Ak sa niekto rozhodne tuto tortu urobit, tak odoručam pripravit si den vopred, čo sa dá,aby ste toho potom nemali vela.Krem čokoladovy,aj čerešnovy aj tie tyčinky som robila den vopred. KORPUS: bielky si vyšlahame do tuha a pridame polovicu pr.cukru.Žltky si vyšlahame so zvyšnym cukrom a postupne pridavame olej,muku s pr do pečiva a a horucu vodu.Nakoniec vmiešame jemne sneh a cesto vylejeme do vymastenej a vysypanej formy.Upečieme na 180 st asi 45 min.
  2. ČOKO KRÉM: Všetko spolu zmiešame a uvaríme v hrnci na mlieko.Netreba dlho varit,len premiešame a nechame vychladnut cez noc v chladničke.Na druhy den vymiešame dve masla a postupne vmiešavame do toho krem.Zmes je velmi tuha ale mixerom sa šlaha dobre.Krem je vynikajuci,ale je ho strašne vela,takze ak budete tortu prekrajovat a natierat len raz, tak vam stačí urobit aj polovicu kremu.
  3. ČEREŠŇOVÁ VRSTVA:v troche štavy z kompotu rozmiešame škrob.Zvyšok kompotu dame varit , primešame škrob a uvarime hustú kašu.Nechame vychladnut.SNEHOVÉ TYČINKY: Z bielok vušlahame tuhy sneh a vmiešame don cukor. Cukrarskym vreckom s hladkou špičkou striekame na papier na pečenie tyčinky,ktore sušíme v rure na 100 st asi hodinku.KÁVOVÁ ŠĽAHAČKA: kavu zalejeme vriacou vodou a nechame vychladnut.Šlahačku vyšlahame do tuha,pridame cukor a postupne vmiešavame kavu.
  4. Korpus som prekrojila na tri časti (som nedufala, ze sa mi to podarí ale mam maly zlepšovačik pre tie ktore maju s tym problem: pravitkom si odmeram korpus a tam kde ho chcem rozdelit,z boku pichnem šparatka,asi desat dookola celeho korpusu ,a potom dlhym tenkym nožom režem a držím sa línie šparatiek) Na spodok som dala čerešne,korpus,čoko plnku,korpus,kavovu šlahačku,kraje som potrela zvyšnym kremom a nalepila snehove tyčinky.
  5. Torta v reze: