Čokoládová torta (fotorecept)

Autor receptu: mesiar50

Jednoduchu pripravu tejto torty zvladne hocikto.

Suroviny

Postup

  1. Upeceny korpus prerezeme na dve casti.
  2. A teraz si spravime cokoladovo-kokosovy parizsky krem. Postupujeme takto: 600 g smotany na slahanie a 300 g horkej cokolady za neustaleho miesania privedieme k bodu varu a zmes potom ihned z varica odstavime.
  3. Cokoladovu zmes prelejeme do studenej nadoby (do druhej nadoby) a za obcasneho miesania ju schladime. Schladenu zmes dame do chladnicky na 3 hodiny.
  4. Po troch hodinach nam dielo z cokolady a smotany dostatocne zhustlo a je pripravene na pripravu parizskeho kremu.
  5. Zhustnutu cokoladu potom vyslahame na vysokych otackach. Ked sa nam budu pri slahani robit brazdy, tak je krem uz hotovy. Ide to raz-dva.
  6. Z vymiesaneho kremu si odoberieme zo tri vacsie polievkove lyzice, ktore neskor pouzijeme pri natierani torty vo finalnej faze.
  7. K ostatnemu kremu som pridal 4 PL kokosovej mucky.
  8. Pokracujeme poskladanim torty. Na prvy plat si nanesieme kokosovo-cokoládový krem.
  9. Plat natrety kremom zakryjeme druhym piskotovym platom. Cokoladovym kremom bez kokosovej mucky, ktory sme mali zatial odlozeny bokom potom celu tortu natrieme.
  10. Natretu tortu nam zostava uz, len trochu ozdobit. Tato cast pripravy torty rozhodne nie je ,, moja parketa" a snazil som si tento ukon nejako zjednodusit. Priborovym nozom som na torte spravil take - akoze brazdicky a ,, ideme". Priatelia majte sa pekne.