Čokoládová torta bez vajec s mascarpone krémom preliata horúcim ovocím

Autor receptu: fitka3010

Najúžasnejšie cesto bez vajec aké som v živote mala. Recept na čoko tortu som našla raz na vareche a odvtedy ju robím v "mojom prevedení" tak často ako sa dá, keďže môj priateľ je alergický na vajíčka a toto je jedenz jehonajobľúbenejších zákuskov. Skúste :) Vrelá vďaka patrí @Ivosenka za skvelý recept na čokotortu: http://varecha.pravda.sk/recepty/americka-cokotorta-bez-vajec/27743-recept.html

8
porcií
10 minút
príprava
30-35 minút
na 175 °C

Suroviny

Postup

  1. Zmiešame všetky suché ingrediencie dokopy a primiešame k nim mokré. Dobre premiešame. Cesto následne nalejeme do malej tortovej formy a pečieme 30-35min na 175°C. (http://varecha.pravda.sk/recepty/americka-cokotorta-bez-vajec/27743-recept.html)
  2. Pokým sa koláč pečie, pripravíme si mascarpone. Vo veľkej miske si vyšľaháme šľahačku s cukrom. Pomaly do nej potom zašľaháme mascarpone (ktoré sme nechali zmäknúť pri izbovej teplote cca 1-2 hodiny). V nepriľnavom hrnci zohrejeme mrazené alebo čerstvé bobuľovité ovocie (jahody, maliny, čučoriedky, černice..).
  3. Keď je koláč hotový, necháme ho trochu vychladnúť, polejeme mascarpone a šľahačkovou polevou a prelejeme horúcim ovocím. Môžeme pokvapkať čokoládou. (Úvodný obrázok je bez mascarpone - iba so šľahačkou, tento dole je s mascarpone polevou)