Čokoládová roládka so šľahačkou a pomarančovou omáčkou

Autor receptu: redakcia

Aké by to boli sviatky, keby na stole chýbali sladké pochúťky? Kuchárske trio z reštaurácie hotela Matyšák tentoraz pripravilo dezert pre všetky jazýčky. Kto ochutná, neoľutuje.

4
porcie
10 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Štyri žĺtky oddelíme od bielkov. Do žĺtkov pridáme 4 polievkové lyžice kakaa, 4 polievkové lyžice cukru, premiešame, vyšľaháme do jemnej peny. Z bielkov vyšľaháme sneh a spojíme so žĺtkami, až vznikne nadýchaná hmota, ktorú vlejeme do plechu vystlaného papierom na pečenie.
  2. Rovnomerne rozotrieme a pečieme pri teplote 180 stupňov Celzia asi 10 minút. Po upečení rýchlo zvinieme do rolády. Po vychladnutí naplníme šľahačkou a znova zvinieme.
  3. Pomarančová omáčka: Odšťavíme pomaranče, pridáme med, škoricu, klinčeky a vanilku a dáme variť. Po 20 minútovom prevarení jemne zahustíme maslovou zásmažkou, prevaríme ďalších 20 minút a môžeme dochutiť ešte mätou. Omáčku podlejeme pod roládu a podávame.
  4. Náš tip: Do omáčky môžeme pridať aj víno portského typu, napríklad Portito Matyšák.