Čokoládová roládka so šľahačkou a pomarančovou omáčkou

Branislav Križan, Peter Fumač a Adam Klas
kuchári z hotela Matyšák v Bratislave, 10. decembra 2009
Čokoládová roládka so šľahačkou a pomarančovou omáčkou
Foto: Pravda - Marek Velček

Aké by to boli sviatky, keby na stole chýbali sladké pochúťky? Kuchárske trio z reštaurácie hotela Matyšák tentoraz pripravilo dezert pre všetky jazýčky. Kto ochutná, neoľutuje.

4
porcie
10 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

4 ks
4 ks
4 PL
4 PL
0,3 l
5 ks
1 balíček
50 g
1 PL
1 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Štyri žĺtky oddelíme od bielkov. Do žĺtkov pridáme 4 polievkové lyžice kakaa, 4 polievkové lyžice cukru, premiešame, vyšľaháme do jemnej peny. Z bielkov vyšľaháme sneh a spojíme so žĺtkami, až vznikne nadýchaná hmota, ktorú vlejeme do plechu vystlaného papierom na pečenie.

  2. 2

    Rovnomerne rozotrieme a pečieme pri teplote 180 stupňov Celzia asi 10 minút. Po upečení rýchlo zvinieme do rolády. Po vychladnutí naplníme šľahačkou a znova zvinieme.

  3. 3

    Pomarančová omáčka: Odšťavíme pomaranče, pridáme med, škoricu, klinčeky a vanilku a dáme variť. Po 20 minútovom prevarení jemne zahustíme maslovou zásmažkou, prevaríme ďalších 20 minút a môžeme dochutiť ešte mätou. Omáčku podlejeme pod roládu a podávame.

  4. 4

    Náš tip: Do omáčky môžeme pridať aj víno portského typu, napríklad Portito Matyšák.

Diskusia k receptu

0 komentárov k receptu

Pridaj komentár k receptu: