Čokoládová roláda vhodná pre bezlepkovú a HIT diétu

victus - bez fotkyvictus, 11. augusta 2013
Čokoládová roláda vhodná pre bezlepkovú a HIT diétu
Foto: victus

Pri HIT diéte je ťažko upiecť "dekoratívny " koláč. Našla som túto roládu a upravila som ju podľa povolených prísad.

16
porcií
30 minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Suroviny

Korpus:
3 ks
3 PL
50 g ja som použila domácu karobovú
100 g
1 ČL
Plnka:
250 g
500 g
1 ks




Postup

  1. 1

    Bielky vyšľaháme s cukrom na pevný sneh. Žĺtky vyšľaháme s rozpustenou čokoládou. Potom obe hmoty zľahka spojíme a nakoniec vmiešame múku zmiešanú s kypriacim práškom.

  2. 2

    Hotové cesto rozotrieme na plech vyložený papierom na pečenie a pečieme v predriatej rúre na 180 C 15 min.

  3. 3

    Po upečení necháme cesto vyhladnúť. Po vyhladnutí odtrhneme papier.

  4. 4

    Mascarpone vymiešame s tvarohom a s vanilkovým cukrom. Treba dosladiť podľa chuti, ja som použila stéviu. Plnkou potrieme korpus a na jeho okraj naskladáme ovocie (ja som použila asi polovicu plnky). Pomocou papiera zvinieme korpus do rolády, povrch potrieme zvyšným krémom (mne z krému zostala asi 1/4-ina, zjedli sme ho s ovocím, chutí ako Pribináčik), a obalíme v kokose. Roládu dáme stuhnúť do chladničky.

Diskusia k receptu

elisticka
ano mas pravdu je narocne piect z bezlepkovej muky a preto hotovu roladu treba plnit teplu ak je to mozne alebo ihned ako vychladne ..na druhy den sa uz neda roztocit a lame sa... inak dobra plnka vyskusam ...
victus
Ďakujem za radu, vyskúšam, ale mam taký dojem že keď pečiem bez cukru alebo ak dám do cesta menej cukru ako aj teraz, tak je to cestu tvrdšie. S tým asi už nič nenarobím.
mkarell
Mne sa z bezlepkovej múky naopak pečie výborne, používam Promix UNI, koláče sú výborné, dcérke chutia viac ako obyčajné
zrkadlo
Tvoj rezept by si mala z histaminovej diety radsej vymazat. Kazdy kto histaminovu intoleranciu ma, vie ze nemoze pouzivat ziedne zvieracie produkty, Vajicka a mliecne produkty spadaju do tejto kategorie. V tvojom rezepte spadaju pod tuto dietu iba muka, cukor a ovocie.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia